Orosz Nagydíj
Next
Prev

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

A bakik után változtat kerékcseréin a McLaren

Martin Whitmarsh megerősítette, személyi változásokat hajtottak végre a bokszkiállásokat lebonyolító csapatban azért, hogy ne forduljanak elő a múltkoraikhoz hasonló hibák.A McLaren Mercedes csapatfőnöke, Martin Whitmarsh megerősítette, személyi változásokat hajtottak végre a bokszkiállásokat lebonyolító csapatban annak érdekében, hogy ne forduljanak elő olyan hibák, melyek Kínában, illetve Bahreinben hátráltatták a versenyzőket.

A Kínai Nagydíjon Jenson Button veszített értékes másodperceket a Nico Rosberggel folytatott küzdelem során, amikor a McLaren szerelői hibáztak a bokszban. Lewis Hamiltont Bahrienben hátráltatták hasonló problémát: a brit autójára kétszer sem sikerült időben felrakni a bal hátsó kereket, így a wokingi gárda úgy döntött, a harmadik – egyben utolsó kiállásra – lecseréli a csavar rögzítéséért felelős szakembert.

Miután a futamot követően a McLaren alaposan kivizsgálta a történteket, illetve a múlt heti, mugellói teszten számos bokszgyakorlatot végrehajtott, a gárda úgy döntött, elvégzi a szükséges változtatásokat.

„Figyelünk arra, amit csinálunk, és változtattunk is a csapaton, illetve magán a folyamaton, ezeket pedig vasárnap látni is fogjuk Barcelonában – vagy akár már a korábbi napokban, ha eléggé érdekli önöket a dolog ahhoz, hogy megnézzék a kerékcsere-gyakorlatokat” – mondta a szakember.

„Ezekre a srácokra hatalmas nyomás nehezedik. Egy olyan csapat, mint a McLaren, a három másodperces kiállást célozza meg. Ez egy óriási fizikai kihívást jelent. Ha megfognak egy ilyen pisztolyt, érzékelhetik, hogy mennyire nehéz, és nem egyszerű feladatról beszélünk.”

„Forró alkatrészekkel dolgoznak, milliónyi szem szegeződik rájuk. Szóval mindig van bizonyos félelem bennem, hogy lesznek-e önkénteseink, de bizonyos változtatásokat elvégeztünk, ahogy arra számíthattak a legutóbbi verseny után.”

„Kíváncsi voltam, vajon lesznek-e önkéntesek ezekre a kritikus pozíciókra, és egyszerűen megdöbbentem azon, hogy hányan jelentkeztek erre a nagyon nehéz feladatra. Ez jól mutatja a csapatszellemet. Azóta rengeteget gyakoroltuk a dolgot, szóval majd hétvégén meglátjuk. Azt hiszem, jó bokszkiállásaink lesznek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS