A baleset ellenére kellemesen csalódott Albon

NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 31: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during practice for the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 31, 2020 in Northampton, England. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)
Fotó: Red Bull Racing
A balesete ellenére elégedett a Brit Nagydíj pénteki edzésnapjával Alexander Albon, a Red Bull F1-es versenyzője – a thai pilóta úgy érzi, sikerült előrelépéseket tenniük.

A Brit Nagydíj első szabadedzését Max Verstappen nyerte, míg Albon 7 tizedmásodperces hátránnyal a 4. lett – a második tréningen Albon a 2. lett Lance Stroll mögött, és mindössze 9 századmásodperc volt a hátránya. 

Albon a második gyakorláson összetörte a Red Bullt, miután a Stowe kanyarban elveszítette uralmát az autó felett – ennek ellenére úgy érzi, összességében pozitív napot zártak. 

„A második szabadedzés végén történt incidens ellenére volt sok pozitív tapasztalatunk a mai napról. Jól vagyok, és annyira nem volt rossz. Az autó hátulja megindult elég gyorsan, és nem tudtam megfogni. Úgy gondoltam, hogy megfogtam, de aztán a falnak ütköztem” – nyilatkozta Albon. „Meg fogjuk nézni az adatokat, és látjuk majd, hogy mi történt ott.” 

„Csapatként úgy gondolom, hogy sikerült előrelépést tennünk” – folytatta. „Rosszabbra számítottunk ma, de az autót jó érzés vezetni, és az első szabadedzés első körétől kezdve jól működik.”

„Nyilván a Mercedes még sok mindent rejteget, ebben biztos vagyok, szóval holnap majd meglátjuk őket, de a mi részünkről az autó kiegyensúlyozottabb, és már jobban megértjük a működését. Holnap a hőmérséklet és az időjárás teljesen más lesz, mint ma, szóval egy újraindulás lesz, de eddig jónak tűnnek a dolgok.” 

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS