A barcelonai teszten debütál az új Renault-motor

A Spanyol Nagydíjat követő első évközi teszten már pályára viszi továbbfejlesztett erőforrását a Renault.


A Spanyol Nagydíjat követő első évközi teszten már pályára viszi továbbfejlesztett erőforrását a Renault.

A francia gyártó partnere, a Red Bull komoly előrelépést vár az új aggregáttól, mely várhatóan csak a Kanadai Nagydíjon debütál majd élesben.

Nick Chester, a Renault gyári F1-es csapatának technikai igazgatója a napokban elárulta, a május 17-18-án tartandó első évközi teszten számos újítást kipróbálnak majd – így az új, továbbfejlesztett V6-ost is.

„A teszten számos dolgot ki kell majd próbálnunk – új felfüggesztést, különféle aerodinamikai elemeket az autó számos területére vonatkozólag, lesznek változtatások a hűtés vonatkozásában is, és kiértékeljük a B-specifikációjú erőforrást is, szóval lesz dolgunk a két nap során” – fogalmazott a szakember.

A Renault RS16-os versenyautóján egyébként már a tesztet megelőző Spanyol Nagydíjon is több újítás bemutatkozik, főleg Jolyon Palmer autóján.

„Jolyon szombaton, Szocsiban sokkal elégedettebb volt az autóval, ezért erősebb teljesítményt tudott nyújtani a hétvégén. Annak érdekében, hogy jobban rá szabjuk az autót, változtattunk a padlólemezen, ami az autó egy nagyon fontos aerodinamikai összetevője. Úgy tűnik, ezzel elértük a célunkat, szóval egy pozitív előrelépést sikerült megtenni.”

„Spanyolországban Jolyon egy új kasztnit kap majd az RS16-03-ast, amit pénteken már kipróbáltunk a filmforgatós napunkon. A versenyre lesz egy továbbfejlesztett hátsó szárnyunk, illetve az első szárnyat is felfrissítjük.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!