Kattints, és kövesd velünk a Stájer Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

A barcelonai teszten debütál az új Renault-motor

A Spanyol Nagydíjat követő első évközi teszten már pályára viszi továbbfejlesztett erőforrását a Renault.


A Spanyol Nagydíjat követő első évközi teszten már pályára viszi továbbfejlesztett erőforrását a Renault.

A francia gyártó partnere, a Red Bull komoly előrelépést vár az új aggregáttól, mely várhatóan csak a Kanadai Nagydíjon debütál majd élesben.

Nick Chester, a Renault gyári F1-es csapatának technikai igazgatója a napokban elárulta, a május 17-18-án tartandó első évközi teszten számos újítást kipróbálnak majd – így az új, továbbfejlesztett V6-ost is.

„A teszten számos dolgot ki kell majd próbálnunk – új felfüggesztést, különféle aerodinamikai elemeket az autó számos területére vonatkozólag, lesznek változtatások a hűtés vonatkozásában is, és kiértékeljük a B-specifikációjú erőforrást is, szóval lesz dolgunk a két nap során” – fogalmazott a szakember.

A Renault RS16-os versenyautóján egyébként már a tesztet megelőző Spanyol Nagydíjon is több újítás bemutatkozik, főleg Jolyon Palmer autóján.

„Jolyon szombaton, Szocsiban sokkal elégedettebb volt az autóval, ezért erősebb teljesítményt tudott nyújtani a hétvégén. Annak érdekében, hogy jobban rá szabjuk az autót, változtattunk a padlólemezen, ami az autó egy nagyon fontos aerodinamikai összetevője. Úgy tűnik, ezzel elértük a célunkat, szóval egy pozitív előrelépést sikerült megtenni.”

„Spanyolországban Jolyon egy új kasztnit kap majd az RS16-03-ast, amit pénteken már kipróbáltunk a filmforgatós napunkon. A versenyre lesz egy továbbfejlesztett hátsó szárnyunk, illetve az első szárnyat is felfrissítjük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövesd velünk élőben a spielbergi eseményeket!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!