A biztonsági autótól tartottak a Red Bullnál - F1VILÁG.HU

A biztonsági autótól tartottak a Red Bullnál

HIRDETÉS

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner elismerte, a biztonsági autótól való félelem okozta a kavarodást a bokszutcában Sebastian Vettel második kerékcseréjekor.


A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner elismerte, a biztonsági autótól való félelem okozta a kavarodást a bokszutcában Sebastian Vettel második kerékcseréjekor.

A német versenyző több másodpercet is veszített a depóban a vasárnapi Brazil Nagydíjon, miután jobb első abroncsa egész egyszerűen nem volt előkészítve a kerékcsere során.

Horner elárulta, a hiba azért következett be, mert eredetileg Mark Webber érkezett volna abban a körben a bokszba. Miután azonban Valtteri Bottas és Lewis Hamilton összeütközött, a Red Bullnál attól tartottak, pályára küldik a biztonsági autót, ezért azonnal behívták Vettelt is.

„Ahogy láttuk a balesetet, úgy tűnt, beküldik a biztonsági autót” – magyarázta a szakember.

„Ha pályára hajtott volna a safety car, Sebastiannak egy teljes kört kellett volna megtennie mögötte, míg mögötte mindenki szabadon kiállt volna kereket cserélni. Szóval szóltunk neki, hogy hajtson a bokszba azonnal.”

„A srácok már várták Markot egy tervezett kiállásra, és aztán gyorsan elő kellett készíteni Sebastian abroncsait is. Az eset hasonló volt, mint tavaly, de a srácok összekapták magukat, és szerencsére volt előnyünk, így egyik autónk sem veszített pozíciót.”

Az elvesztegetett idő ellenére Vettel és Webber is Fernando Alonso elé érkezett vissza a pályára, így a Red Bull végül kettős győzelemmel zárta a szezon utolsó futamát.

„Nyilván nem ez volt a legsimább napja a srácoknak a bokszban, de természetesen kiemelkedő munkát végeztek az egész szezon során” – fogalmazott Webber.

„Amikor lefékeztem a bokszbejáratnál, láttam a kivetítőn, hogy Seb a bokszban van, és abban reménykedtem, hogy csak visszajátszás – de nem az volt.”

Hirdetés

„Nyilvánvalóan meglepő volt, hiszen nem jellemző a csapatra, hogy kockáztat, ha nincs szükség arra. De persze kiderült később az is, hogy Sebnek gondja volt a kerékcserénél, és aztán egy spanyol oroszlán utána ismét a nyakamon lihegett.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!