Portugál Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

A BMW a bajnoki címet célozza meg 2009-ben

A BMW Sauber továbbra is azon van, hogy a következő idényben már a vb-címért harcolhasson legnagyobb ellenfeleivel, jóllehet a vezetőség tisztában van azzal, hogy az új szabályok miatt változhat az erősorrend a Forma-1-ben.

A BMW Sauber továbbra is azon van, hogy a következő idényben már a vb-címért harcolhasson legnagyobb ellenfeleivel, jóllehet a vezetőség tisztában van azzal, hogy az új szabályok miatt változhat az erősorrend a Forma-1-ben.

A német-svájci alakulat fantasztikusan teljesített az idei évben, és minden kitűzött célját sikeresen elérte, hiszen a kétesélyes bajnokságot háromesélyessé alakította, illetve megszerezte első futamgyőzelmét a Forma-1-ben.

A BMW Motorsport a hétvégén rendezte meg évadzáró partiját Münchenben, ahol a német cégóriás összes dolgozója megjelent.

A rendezvényen a BMW igazgatósági tagja, Klaus Draeger kijelentette: “2009-ben a világbajnoki címért fogunk harcolni a Forma-1-ben.”

Merész kijelentés, hiszen a következő évben számos új szabály kerül bevezetésre, ami akár teljesen meg is változtathatja az erőviszonyokat, amivel a BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen is tisztában van.

“Nem érzem magam teljesen kényelmesen, de nekem is ez a célom. Azonban a Forma-1 nem egy komfortzóna” – mondta a német szakember, aki annak ellenére is büszke csapatára, hogy a szezon második felében talajt vesztett, és már nem tudta tartani a fejlesztési tempót a többiekkel.

“A BMW minden évben elérte azokat a céljait, melyeket 2005-ben, a Sauber istálló felvásárlása után állított fel magának: pontszerző helyeken végezni 2006-ban, felállni a dobogóra 2007-ben, és megszerezni az első futamgyőzelmet 2008-ban” – mondta Theissen.

“A kétesélyes bajnokságot háromesélyessé változtattuk a szezon első felében. Nem nekünk volt a leggyorsabb autónk 2008-ban, azonban a teljes csomag számít.”

“2007-ben gondunk volt a megbízhatósággal, azonban az idei évben kifizetődött az a kemény munka, amit ebbe a területbe fektettünk, hiszen egyetlen egyszer sem estünk ki technikai meghibásodás miatt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!