A BMW a két élcsapat legyőzésére hajt 2009-ben

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen úgy gondolja, hogy csapata semmiféle hátrányban nem lesz a jövő évben amiatt, hogy az idei szezon második felében képtelen volt tartani a fejlesztési tempót ellenfeleivel.

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen úgy gondolja, hogy csapata semmiféle hátrányban nem lesz a jövő évben amiatt, hogy az idei szezon második felében képtelen volt tartani a fejlesztési tempót ellenfeleivel.

A német-svájci alakulat fantasztikusan kezdte az idei évet, a szezon első felében folyamatosan harcban volt a Ferrarival és a McLarennel, majd a Kanadai Nagydíjon megszerezte első győzelmét az F1-ben.

Azonban a szezon második felében a BMW csatát vesztett ellenfeleivel szemben, mert nem tudta tartani a fejlesztési tempót riválisaival, így igen gyengén fejezte be az évet.

Mindezek ellenére Theissen optimistán várja a folytatást, mert meggyőződése, hogy ezek a problémák nem fordulnak többé elő csapatával, és minden rendben lesz 2009-ben, mikor már a bajnoki címért akarnak harcba szállni ellenfeleikkel.

“Úgy gondolom, hogy magabiztosak lehetünk” – mondta a német szakember az Autosportnak. “A csapat összeállt, a megbízhatóságunk is mutatja, hogy jók az alapjaink, a fejlesztési munkálatok mind az aerodinamikai csomag, mind pedig a KERS terén jól haladnak, így minden okunk megvan arra, hogy azt gondoljuk, erősek leszünk jövőre.”

“Egyértelmű, hogy a szezon első felében jobb eredményeket értünk el, és ez az, amit meg kell vizsgálnunk. Azonban biztos vagyok abban, hogy megoldást találunk azokra a problémákra, melyek az idei évben hátráltattak bennünket.”

“Nick (Heidfeld) problémáit a szezon közben többé-kevésbé megoldottuk, most pedig Robert (Kubica) időmérőn mutatott teljesítményét kell górcső alá vennünk, különös tekintettel az utolsó két versenyre. Biztos vagyok abban, hogy megtaláljuk a magyarázatot a problémára.”

Annak ellenére, hogy a szezon második felében nem tudták tartani a fejlesztési tempót a két élcsapattal, Theissen elégedett a BMW Sauber idei versenygépének megbízhatóságával, melynek köszönhetően az utolsó előtti futamig harcban voltak a bajnoki címért.

“Nagyon jól kezdtünk. Nagyon, nagyon jó volt a megbízhatóságunk a szezon során, míg a másik két csapatnak több problémája is volt, különösen a bajnokság korábbi szakaszában. Ennek is köszönhettük, hogy a bajnokság egy korábbi szakaszában mi vezettünk” – magyarázta a szakember.

” Az igazat megvallva, szerintem az autóink közötti teljesítménybeli különbség nem sokat változott a szezon során, mindössze annyi történt, hogy ellenfeleink megoldották a megbízhatósági problémáikat, ezért tudtak elhúzni tőlünk. Azonban az idei szezon egy újabb hatalmas előrelépés volt számunkra, immáron harmadik éve.”

“Megszereztük első kettős győzelmünket, tizenegy alkalommal állhattunk fel a dobogóra, jó volt a versenystratégiánk, kiválóan dolgoztunk a kiállások alkalmával, nem voltak technikai problémáink a versenyeken, és mi vagyunk az egyedüli olyan csapat, amely elmondhatja mindezt magáról.”

“Szóval nagyon sikeresek voltunk, bár sajnálatos módon az utolsó versenyünk csalódást okozott.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS