Friss hírek

A BMW átszervezi technikai részlegét

A BMW Sauber megerősítette, hogy átszervezi technikai részlegét, melynek keretén belül a jelenleg még technikai igazgatóként tevékenykedő Willy Rampf a technikai koordinátori feladatkört veszi majd át novembertől.

A BMW Sauber megerősítette, hogy átszervezi technikai részlegét, melynek keretén belül a jelenleg még technikai igazgatóként tevékenykedő Willy Rampf a technikai koordinátori feladatkört veszi majd át novembertől.

A német-svájci alakulat azonban elmondta, továbbra is Rampf lesz majd a felelős a járműkoncepcióért, ám az üzleti és gyártási tevékenységek az ügyvezető, Walter Riedl hatásköre alá tartoznak majd.

A változtatásokat azután vette fontolóra a csapat, hogy Rampf maga kérvényezte, ne kelljen olyan sokat dolgoznia a jövőben.

“2000 áprilisa óta technikai igazgatóként tevékenykedem, kezdetben a Saubernél, most pedig a BMW Sauber F1 Teamnél” – mondta Rampf. “Ez egy hihetetlenül élvezetes, de annál inkább intenzív korszaka volt az életemnek. Már régóta gondolkodom azon, hogy vissza kellene fognom a szakmai terhelést.”

“Megbeszéltem aggodalmaimat Mario Theissennel, és közösen kialakítottunk egy mindkét fél számára előnyös megoldást. Már alig várom, hogy csakis a technikai feladatokra kelljen koncentrálnom, és semmi kétségem afelől, hogy a jövőben tovább tudunk majd fejlődni.”

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen a következőkkel folytatta: “Teljes mértékben megértem, hogy Willy Rampf egy kicsit nyugodtabb időszakot szeretne. Örülök annak, hogy sikerült találnunk egy belső megoldást az új struktúrával, amely találkozik a csapat filozófiájával.”

“Az egyes részlegekért, tapasztalt menedzserek felelősek, akik mind kulcsszerepet játszottak a fiatal csapat felépítésében. Eközben viszont továbbra is hasznot húzhatunk Willy hatalmas tapasztalatából és szakértelméből. Hozzáállása és a csapatért tett munkája a legnagyobb fokú tiszteletet érdemli. Lenyűgöző az eredménylistája, és montreali kettős sikerünk, munkájának megkoronázása.”

Riedl, aki 1983-ban fejlesztőmérnökként érkezett a BMW-hez, azonnali hatállyal átveszi az F1.09-es modell fejlesztésének vezetését, és ő lesz a felelős a projecttért.

“Már eddig is szorosan együttműködve és hatékonyan tudtam együtt dolgozni Willy Rampf-fal, és ez az együttműködés egy új szintre emeli kapcsolatunkat. Az új struktúra garantálja a folytonosságot, és azt, hogy a BMW Sauber F1 Team a jövőben is jó formában legyen” – mondta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!