Friss hírek

A BMW az idei hibákból tanulva vágna vissza 2009-ben

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen és a vb-címért még harcban álló Robert Kubica úgy gondolja, hogy csapata tanult az idei évben elkövetet hibákból, és minden eddiginél erősebb lesz jövőre, mikor célja a bajnoki cím elhódítása lesz az F1-ben.

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen és a vb-címért még harcban álló Robert Kubica úgy gondolja, hogy csapata tanult az idei évben elkövetet hibákból, és minden eddiginél erősebb lesz jövőre, mikor célja a bajnoki cím elhódítása lesz az F1-ben.

Az F1.08-as a mezőny egyik legerősebb autójaként állhatott rajthoz az első három tengerentúli versenyen, azonban szépen lassan lemaradt a McLaren és a Ferrari mögött, ugyanis képtelen volt tartani a fejlesztési tempót a legnagyobbakkal.

Robert Kubica az idei évben többször is kirohant, mert úgy érezte, hogy azért nem tud harcban maradni a bajnoki címért, mert csapata nem megfelelő ütemben fejleszt.

Theissen azonban biztos abban, hogy csapata tanult az idei évben elkövetett hibáiból, és meg fogja érteni, miért nem hozták a várt eredményt a szezon közbeni fejlesztések, melyek miatt folyamatosan maradtak le a két élmenőtől, sőt az elmúlt időben már talán a Renault is beelőzte őket.

“Egyértelmű, hogy mindez nem a lassú munkának, vagy a fejlesztési terv lefaragásának tudható be” – mondta Theissen az Autosportnak. “Mindent megtettünk, amit csak tudtunk, de ez sajnálatos módon nem látszott meg a teljesítményünkön.”

“Természetesen az ember minden egyes elkövetett hibájából tanul, és most megvizsgáljuk a projecktet, hogy megértsük, a fejlesztések miért nem hozták azokat az eredményeket a pályán, melyeket a szimulátorban kapott értékek után joggal elvárhattunk volna tőlük. Biztos vagyok abban, hogy tanulni fogunk ebből, ugyanúgy, ahogy a szezon előtt is tettük.”

Kubica, aki a Japán Nagydíjon megszerzett második helyével 12 pontra megközelítette a bajnokságot vezető Lewis Hamiltont így még esélyes a vb-cím megszerzésére, szintén optimista a jövő évet illetően, mert úgy érzi, csapata tanulhat az idei évben elkövetett hibáiból.

“Természetesen az ember mindig tanul. Az első évemben folyamatos fejlődést tapasztaltam, rengeteg fejlesztés került az autóba. Minden egyes verseny hozott valami pluszt, valami előnyt” – mondta a lengyel pilóta.

“Idén viszont, néhány hónapja már semmit nem javul az autó. Természetesen a srácok nagyon keményen dolgoznak, készülnek az új elemek, de azokat nem használjuk, mert nem teszik gyorsabbá az autót. Ezen mindenképpen változtatnunk kell, meg kell tudnunk, hogy hol hibáztunk, hogy a jövőben ne forduljon elő többet ilyen.”

“Mindezek ellenére optimistán várom a következő idényt, mert a csapatnál eltöltött éveim alatt láthattam, hogy folyamatosan érkeznek újítások, bár idén kicsit többet szenvedtünk. Őszintén szólva nem tudom, hogy mi ennek az oka, de voltak problémáink. Először is meg kell értenünk őket, és aztán pedig teljes erőbedobással kell fejlesztenünk.”

Bár Kubica úgy érzi, ő maga nem tud segíteni csapatának kilábalni a “gödörből”, véleménye szerint a vezetőség tudja mi a dolga, és megoldást fog találni az idei évben őket hátráltató problémákra.

“Hiszek a csapatban, és abban, amit csinálnak, máskülönben nem lennék itt. A következő év teljesen más lesz. Sokkal több múlik majd a mérnökökön és a tervezőkön, hiszen radikálisan új szabályok kerülnek bevezetésre, és nagyon fontos lesz, hogy azonnal megtaláljuk, hogyan lehet kihozni az egyes területekből a maximumot. Szorítunk, hogy minden sikerüljön.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!