Bahreini Nagydíj

A BMW csak később dönt jövő évi felállásáról

A BMW csak később dönt jövő évi felállásáról

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen megerősítette, csapata úgy határozott, hogy változtat eredeti tervén, és csak később dönt 2009-es versenyzői felállásáról.

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen megerősítette, csapata úgy határozott, hogy változtat eredeti tervén, és csak később dönt 2009-es versenyzői felállásáról.

“Elhalasztottuk a döntést” – mondta Theissen a riportereknek Belgiumban. “Eredetileg augusztusban szerettük volna véglegesíteni jövő évi versenyzői felállásunkat, de aztán elhalasztottuk a döntést, mert jól akarunk dönteni.”

A német-svájci alakulatnak egyedül Robert Kubicával van érvényes szerződése a jövő évre, ám Nick Heidfeld jövője még mindig kérdéses.

A legtöbb csapat most a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso döntésére vár, és addig nem is kívánja véglegesíteni jövő évi felállását, nehogy véletlenül emiatt “csússzon le” a spanyol versenyzőről.

Mindezek ellenére Heidfeld magabiztos jövőjét illetően, különösen azok után, hogy az ötödik pozícióból rajtolva, végül az előkelő második helyen landolt a hétvégi Belga Nagydíjon.

Theissen is elégedetten nyilatkozott a német versenyzőről, aki véleménye szerint egyre jobban teljesít, és úgy tűnik, hogy kezd megoldást találni azokra a problémákra, melyek a szezon elején hátráltatták.

“Remekül teljesített Nick” – mondta a német szakember. “Az edzéseken mutatott teljesítménye alapján még nem tudtam mit mondani, mert fogalmam nem volt arról, hogy a többiek, milyen taktikán vannak, ám már az időmérő második körében, mikor mindenki üres tankkal megy, remekül vezetett, nem is beszélve arról, hogy a futamon kiválóan taktikázott és felállhatott a dobogóra.”

“Úgy tűnik, ismét versenyképes. Bízom benne, hogy a következő versenyeken is legalább ilyen jól fog teljesíteni. A monzai teszten az új aerodinamikai csomagra koncentrált, és lehetősége volt kipróbálni pár újítást. Már akkor mondta, hogy talán talált valamit, aminek segítségével jobban fel tudja melegíteni a gumikat, és úgy tűnik, ez sikerült.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!