A BMW elégedett az új csomaggal - F1VILÁG.HU

A BMW elégedett az új csomaggal

HIRDETÉS

A BMW Sauber főmérnöke, Willy Rampf elégedettségének adott hangot a pénteki edzések után, mert úgy érzi, hogy csapatának sikerült előrelépést elérnie az újításokkal, amiket ma nyílt alkalmuk először kipróbálni.

A BMW Sauber főmérnöke, Willy Rampf elégedettségének adott hangot a pénteki edzések után, mert úgy érzi, hogy csapatának sikerült előrelépést elérnie az újításokkal, amiket ma nyílt alkalmuk először kipróbálni.

A szakember azonban figyelmeztetett, túl korai lenne messzemenő következtetéseket levonni a hétvége további részére nézve, mert csak az időmérőn kaphatnak tiszta képet arról, hol is állnak a mezőnyben.

“Egy átfogó aerodinamikai csomaggal érkeztünk Barcelonába” – mondta Rampf. “Az első edzésnapon az volt a célunk, hogy megtaláljuk az általános beállításokat. Az első adatok azt mutatják, hogy sikerült előrelépést elérnünk.”

“Már alig várjuk, hogy a szombati időmérő edzésen megtudjuk a valós erőviszonyokat, mert csak akkor fog kiderülni, hogy pontosan hol is állunk a mezőnyben, és mennyit sikerült javítanunk a többiekhez képest.”

Annak ellenére, hogy nem készült el dupla diffúzorával, a BMW egy igen átfogó aero csomaggal érkezett meg az európai szezon első futamának helyet adó Barcelonába.

Változott az autó orrkúpja, amely az eddiginél felfelé ívelőbb lett, az oldaldoboz alja mélyebben bevágott, az első-, és hátsó szárny is módosult, illetve a karosszéria alatti elemeken is csiszoltak.

Bár a vezetőség elégedetten nyilatkozott, és az első edzésen valóban kiválóan mentek a versenyzők, Robert Kubica és Nick Heidfeld csak a 16., illetve a 17. helyen végzett a délutáni tréningen, ám az csakis annak tudható be, hogy más programon voltak, mint a többiek.

“A mai egy különleges pénteki nap volt, mert rengeteg új aerodinamikai elem felkerült az autóra” – mondta Kubica. “Sok időt töltöttünk a helyes beállítások megtalálásával, és több mindent kipróbáltunk. Most ki kell elemeznünk az adatokat, hogy ki tudjuk aknázni az autóban rejlő potenciált.”

Heidfeld a következőkkel folytatta: “Bár a reggeli edzésen sok időt vesztettem bizonyos problémák miatt, ami sajnálatos, mert elég sok újdonság felkerült az autóra, a második edzésen sikerült javulást elérnünk, és azt gondolom, rengeteg hely van még a fejlődésre.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!