A BMW előnyben van a többiekkel szemben

A BMW Sauber német versenyzője, Nick Heidfeld elégedettségének adott hangot az e heti teszteknek helyet adó Barcelonában, mert úgy gondolja, hogy csapata jóval a többiek előtt jár a jövő évi felkészülésben.

A BMW Sauber német versenyzője, Nick Heidfeld elégedettségének adott hangot az e heti teszteknek helyet adó Barcelonában, mert úgy gondolja, hogy csapata jóval a többiek előtt jár a jövő évi felkészülésben.

A héten kezdetét vette az első 2008/2009-es tesztprogram a spanyol ringen, ahol a csapatok már gőzerővel a következő szezonra készülnek, mikor számos új szabály kerül bevezetésre a Forma-1-ben.

Míg a legtöbb csapat az idei aerodinamikai csomaggal próbálja szimulálni a 2009-es leszorító erő szintet, a BMW már most a jövő évi szárny-csomaggal, és a KERS legújabb fejlesztésével dolgozik.

Heidfeld elmondta, hogy bár még nem teljesen elégedett a hibrid autóval, és a KERS rendszeren is finomítaniuk kell, mielőtt azt élesben bevetnék, dicsérő szavakkal illette csapatát, hogy már az első téli teszten az új csomaggal gördülhetett pályára.

“Az első napom volt az úgynevezett B-autóval, amely már a jövő évi aerodinamikai szabályoknak megfelelő első-, illetve hátsó szárnnyal volt felszerelve, ami jóval kevesebb leszorító erőt generál. Az átmeneti autóban helyet kapott a KERS rendszer, illetve felkerültek rá a slick gumik” – mondta a német versenyző.

“Természetesen a beállítások messze voltak az ideálistól, különösen az én autómon, hiszen én leginkább a KERS rendszeren dolgoztam. Még vannak problémáink vele, de legalább már az autóban van. Egyelőre még nem koncentráltunk a beállításokra, és ezért is kell még sokat tanulnunk.”

“Azonban eddig minden rendben van. Végignézve a paddockban, és összehasonlítva az autókat, nekünk már egy elég jó B-autónk van, mellyel remélhetőleg sok értékes információhoz juthatunk.”

A BMW mellett a Williams vetette be egyedüliként 2009-es szárny-csomagját, a Honda az új első szárnyelemet tette fel autójára, míg a McLaren a KERS rendszerén dolgozott Barcelonában.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS