Friss hírek

A BMW előrelépést vár az új fejlesztésektől

A BMW Sauber komoly előrelépést vár a hétvégi Spanyol Nagydíjon bevetésre kerülő javítócsomagjától, ám mivel tisztában van azzal, hogy ellenfelei sem tétlenkednek, egyelőre nem tudja, meghozzák-e a sikert az új fejlesztések.

A BMW Sauber komoly előrelépést vár a hétvégi Spanyol Nagydíjon bevetésre kerülő javítócsomagjától, ám mivel tisztában van azzal, hogy ellenfelei sem tétlenkednek, egyelőre nem tudja, meghozzák-e a sikert az új fejlesztések.

Azt követően, hogy a tavalyi évben még a harmadik legerősebb csapat volt az F1-ben, a BMW Sauber nagyon gyengén kezdte az évet, és négy pontjával csak a kilencedik helyen áll a bajnokságban négy forduló után.

A német-svájci gárda technikai igazgatója, Willy Rampf azonban elmondta, hogy több aerodinamikai újítással készülnek a hétvégi futamra, amiktől mindenképpen előrelépést várnak, és bíznak abban, hogy végre harcba szállhatnak az élmezőnnyel.

“Az orrész, jobban bevágott oldallemezek, és egy teljesen új hátsó szárnyelem” – mondta a szakember, mikor arról kérdezték, milyen újításokkal készül csapata Barcelonára.

“Ezen felül az első szárnyon is változtattunk, ahogy a motorborítás, és a fenéklemez is átesett némi átalakításon. Arra számítunk, hogy az imént felsorolt fejlesztések komolyan lecsökkentik a köridőinket.”

“Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a többi csapat is változtat autóin a hétvégi futamra. Ám ennek ellenére is arra számítunk, hogy csökkenteni tudjuk a különbséget köztünk, és legfőbb riválisaink között.”

“De erre csak a hétvégén kaphatunk választ. Egészen addig csak a szélcsatornában és a szimulációk során kapott eredményekre támaszkodhatunk, hiszen az idei évtől tilos a tesztelés a szezon közben.”

A BMW Sauber az elmúlt években minden szezon elején kitűzött célját elérte. Idén is egyértelmű célokkal kezdte meg a világbajnokságot, és miután a tavalyi évben megszerezte első futamgyőzelmét, a vb-cím megszerzését célozta meg.

Eddig viszont nagyon nem áll jól a szénája, amivel a BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen is tisztában van, aki szintén bízik a mielőbbi feltámadásban.

“Nem lehetünk elégedettek a szezon első négy futamán mutatott teljesítményünkkel” – mondta a német szakember. “Egy kiválóan sikerült téli időszak után, a BMW Sauber F1 Team összes dolgozója egy teljesen más szezonkezdésre számított.”

“Az autó nem elég gyors, és még csak egyetlen dobogós helyezést sikerült elérnünk. Megpróbálunk pozitívan hozzáállni a dolgokhoz, és nagyon intenzíven dolgozunk a müncheni és a hinwili bázison, hogy visszatérjünk régi formánkhoz.”

“Egy igen átfogó aerodinamikai javítócsomaggal állunk fel Barcelonában, és már most keményen dolgozunk azokon az újításokon, amiket a szezon későbbi részében fogunk majd bevetni” – tette hozzá Theissen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!