A BMW és a Honda megoldást vár az FIA-tól

A BMW Sauber és a Honda Racing vezetői szerint az FIA-nak mielőbb tennie kellene valamit, hogy eloszlassa azokat a félelmeket, melyek szerint Max Mosley újraválasztásával veszélybe került az irányító testület jövője.

A BMW Sauber és a Honda Racing vezetői szerint az FIA-nak mielőbb tennie kellene valamit, hogy eloszlassa azokat a félelmeket, melyek szerint Max Mosley újraválasztásával veszélybe került az irányító testület jövője.

Bár Mosley fölényes győzelmet aratott a hét elején Párizsban megrendezett bizalmi szavazáson, néhány autóklub már most azzal fenyeget, hogy egészen addig nem hajlandó együttműködni az FIA-val, amíg nem kerül más az elnöki pozícióba.

Miközben a Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone saját maga és az FIA érdekében lemondásra szólította fel Mosley-t, a BMW Sauber illetve a Honda Racing vezetői aggodalmukat fejezték ki, ugyanis attól tartanak, hogy az irányító testületen belüli bizonytalanság káros hatással lehet a sportra.

“Tiszteletben tartjuk az FIA döntését, de most igen kritikus helyzetben van a szövetség, hiszen hatalmas a feszültség közte és a tagok között. Ez pedig nem csak az FIA-ra, hanem a külsős partnerekre, mint az autógyártókra és a motorsportra is kihatással van” – mondta a BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen.

“Ezt a helyzetet pedig senki más, csakis az FIA tudja megoldani. Mi tiszteletben tartjuk a döntést, és várjuk, miként alakulnak a dolgok. Attól tartok, hogy akár a sport is veszélybe kerülhet, de ez attól függ, hogy miként alakulnak a dolgok a következő hetekben. Kritikus a helyzet.”

“Egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy az FIA nincs a helyzet magaslatán, éppen ezért mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy megnyugtassa azokat, akik a szövetség szétesésétől tartanak.”

A Honda Racing ügyvezetője, Nick Fry mindenben egyetért Theissennel, és elmondta, bízik benne, hogy mielőbb megoldódik az egyre kínosabb helyzet.

“Az elmúlt napokban nyilvánvalóvá vált, hogy a nagyobb autóklubok nincsenek megelégedve az FIA döntésével. Annak ellenére, hogy Max rengeteget tett a sportért az elmúlt időben, egyetértünk az aggodalmukat kifejező klubok vezetőivel, és mielőbbi megoldást sürgetünk az ügyben” – mondta a Honda szakembere.

Tegnap a Toyota is kiadott egy közleményt, melyben azt kéri a sport résztvevőitől, a Forma-1 érdekében, mielőbb lépjenek túl az ügyön.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
A BMW és a Honda megoldást vár az FIA-tól
Egy magánrepülőn megejtett beszélgetés alapozta meg Räikkönen visszatérését a Sauberhez
Brawn: Komoly érdeklődői vannak a Williamsnek
A Ferrari nem lesz a topcsapatok között Ausztriában?
A Ferrari pilótái is pályára gurulnak még az idényrajt előtt