Friss hírek

A BMW felveszi a harcot a Ferrarival és a McLarennel

A BMW Sauber német versenyzője, Nick Heidfeld úgy gondolja, hogy csapata a kezdeti nehézségek után ismét jó úton jár új autójával, jóllehet még így is nagyon kemény szezonra számíthat 2008-ban.

A BMW Sauber német versenyzője, Nick Heidfeld úgy gondolja, hogy csapata a kezdeti nehézségek után ismét jó úton jár új autójával, jóllehet még így is nagyon kemény szezonra számíthat 2008-ban.

A német-svájci alakulat vadonatúj modellje komoly egyensúlyproblémákkal küzdött az első teszteken, azonban az új elemek bevetésével megoldódott a helyzet.

Azt követően, hogy minden visszatért a régi kerékvágásba, és a BMW továbbra is azon van, hogy befogja két legnagyobb riválisát, Heidfeld úgy érzi, minden esélyük megvan arra, hogy megszerezzék első futamgyőzelmüket a királykategóriában, de csak a szezon második felében.

Arra a kérdésre, hogy mit gondol, a jelenlegi fejlesztésekkel elég erős lesz-e az új autó ahhoz, hogy futamot nyerjen, Heidfeld a következőket válaszolta az Autosportnak: “Nem, még nem. Célunk az, hogy futamot nyerjünk, de az autó még nem ideális jelen pillanatban. Éppen ezért nehéz lenne már a szezon elején versenyt nyerni, de később nagyobb esélyünk lesz erre.”

Heidfeld azonban úgy gondolja, hogy a mechanikai és az aerodinamikai újítások mindenképpen erősebbé tették az F1.08-as modellt elődjénél.

“Az idei autó, amivel megkezdtük a munkát az első teszteken, nem volt feltétlenül jobb a tavalyinál, azonban az új elemekkel, és a legutóbbi beállításokkal mindenképpen jobb lett a régi modellnél” – magyarázta a német versenyző.

Heidfeld csapattársa, Robert Kubica azonban kevésbé optimista az idei szezon kezdete előtt, viszont úgy érzi, sokkal jobb a helyzet, mint ahogy azt a kívülállók gondolhatják.

“Vannak még problémáink, de az autó jobb, és sokkal versenyképesebb, mint az kívülről látszik” – mondta a lengyel versenyző. “Tudjuk, mi okozta a problémákat, és van még elég időnk arra, hogy megoldjuk azokat. Az autó egyensúlya megváltozott, még nem lehet tökéletesen vezetni, de már jobb, mint korábban volt.”

“Mindent megteszünk annak érdekében, hogy mindennel elékészüljünk Melbourne-re, mert a január közepén Valenciában megrendezett tesztprogram bebizonyította, hogy nem állunk olyan jól, ahogy arra korábban számítottunk” – tette hozzá Kubica.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!