A BMW is óvásra készül a diffúzorok miatt - F1VILÁG.HU

A BMW is óvásra készül a diffúzorok miatt

HIRDETÉS

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen megerősítette, hogy csapata biztosan óvást nyújt be a Brawn GP, a Toyota, és a Williams ellen, ha a vitatott diffúzor elrendezés átmegy a csütörtöki gépátadáson Melbourne-ben.

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen megerősítette, hogy csapata biztosan óvást nyújt be a Brawn GP, a Toyota, és a Williams ellen, ha a vitatott diffúzor elrendezés átmegy a csütörtöki gépátadáson Melbourne-ben.

Órákon belül robbanhat a diffúzor-ügy, és egyben az első botrány az idei évben a Forma-1-ben, ugyanis jelenleg is vizsgálják az autókat a sportfelügyelők, hogy azok minden technikai szabálynak eleget tesznek-e a hétvégi szezonnyitó előtt.

Miközben a csapatok az induláshoz szükséges dokumentumokra várnak, Theissen az Autosportnak megerősítette, hogy a BMW készen áll óvást benyújtani az említett három csapat ellen, amennyiben zöld utat kap vitatott diffúzoruk.

“Óvást fogunk benyújtani mindhárom csapat ellen” – mondta a német szakember. “Felkészültünk az óvásra, és majd meglátjuk, mi fog történni. Nem az én tisztségem eldönteni, hogy szabályos, avagy sem (a vitatott elem). Azonban számomra teljesen egyértelmű, hogy másképpen értelmezték a szabályokat, és azokat minél előbb tisztázni kell.”

Theissen elárulta, csapata is fejlesztett egy hasonló duffúzort a téli időszak alatt, hogy azt minél előbb bevethesse, amennyiben szabályosnak minősítik. A szakember azonban úgy gondolja, még ha le is másolják riválisaik elrendezését, akkor is időbe fog telni, míg behozzák lemaradásukat, különösen úgy, hogy az idei évtől tilos a szezon közbeni tesztelés.

“Csináltunk hasonló fejlesztéseket” – mondta. “Van elképzelésünk arról, mekkora előnyt jelent annak használata, azonban nem fogunk tudni rajthoz állni azzal a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Maláj Nagydíjon.”

“Időbe telik, míg felkészülünk annak éles bevetésére, és még akkor sem leszünk ott, ahol a többi három csapat most áll. Fejlesztési versennyé alakulhat át a dolog, és az én meglátásom szerint végül szívóhatású autóink lesznek.”

A Red Bull Racing már korábban jelezte, hogy nem riad vissza az óvás benyújtásától, és úgy tudni, a Ferrari illetve a Renault is készen áll szembeszállni riválisaival. Theissen jól tudja, hogy nem éppen ideális így kezdeni az évet, de úgy érzi, csak ilyen módon tudják megoldani a kialakult helyzetet.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!