A BMW is óvásra készül a diffúzorok miatt

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen megerősítette, hogy csapata biztosan óvást nyújt be a Brawn GP, a Toyota, és a Williams ellen, ha a vitatott diffúzor elrendezés átmegy a csütörtöki gépátadáson Melbourne-ben.

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen megerősítette, hogy csapata biztosan óvást nyújt be a Brawn GP, a Toyota, és a Williams ellen, ha a vitatott diffúzor elrendezés átmegy a csütörtöki gépátadáson Melbourne-ben.

Órákon belül robbanhat a diffúzor-ügy, és egyben az első botrány az idei évben a Forma-1-ben, ugyanis jelenleg is vizsgálják az autókat a sportfelügyelők, hogy azok minden technikai szabálynak eleget tesznek-e a hétvégi szezonnyitó előtt.

Miközben a csapatok az induláshoz szükséges dokumentumokra várnak, Theissen az Autosportnak megerősítette, hogy a BMW készen áll óvást benyújtani az említett három csapat ellen, amennyiben zöld utat kap vitatott diffúzoruk.

“Óvást fogunk benyújtani mindhárom csapat ellen” – mondta a német szakember. “Felkészültünk az óvásra, és majd meglátjuk, mi fog történni. Nem az én tisztségem eldönteni, hogy szabályos, avagy sem (a vitatott elem). Azonban számomra teljesen egyértelmű, hogy másképpen értelmezték a szabályokat, és azokat minél előbb tisztázni kell.”

Theissen elárulta, csapata is fejlesztett egy hasonló duffúzort a téli időszak alatt, hogy azt minél előbb bevethesse, amennyiben szabályosnak minősítik. A szakember azonban úgy gondolja, még ha le is másolják riválisaik elrendezését, akkor is időbe fog telni, míg behozzák lemaradásukat, különösen úgy, hogy az idei évtől tilos a szezon közbeni tesztelés.

“Csináltunk hasonló fejlesztéseket” – mondta. “Van elképzelésünk arról, mekkora előnyt jelent annak használata, azonban nem fogunk tudni rajthoz állni azzal a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Maláj Nagydíjon.”

“Időbe telik, míg felkészülünk annak éles bevetésére, és még akkor sem leszünk ott, ahol a többi három csapat most áll. Fejlesztési versennyé alakulhat át a dolog, és az én meglátásom szerint végül szívóhatású autóink lesznek.”

A Red Bull Racing már korábban jelezte, hogy nem riad vissza az óvás benyújtásától, és úgy tudni, a Ferrari illetve a Renault is készen áll szembeszállni riválisaival. Theissen jól tudja, hogy nem éppen ideális így kezdeni az évet, de úgy érzi, csak ilyen módon tudják megoldani a kialakult helyzetet.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS