A BMW köszönetet mondott Kubicának - F1VILÁG.HU

A BMW köszönetet mondott Kubicának

HIRDETÉS

A BMW Sauber vezetése köszönetet mondott Robert Kubicának mindazért, amit a csapatért tett az elmúlt három évben, miután hivatalossá vált, hogy a Renault-nál folytatja versenyzői pályafutását a jövő évben.

A BMW Sauber vezetése köszönetet mondott Robert Kubicának mindazért, amit a csapatért tett az elmúlt három évben, miután hivatalossá vált, hogy a Renault-nál folytatja versenyzői pályafutását a jövő évben.

Senkit nem ért váratlanul, hogy a Renault mai közleményében bejelentette, hogy Kubica veszi át Fernando Alonso helyét a jövő évben, ugyanis a lengyel versenyzőt már akkor szóba hozták a franciákkal, mikor a BMW július végén bejelentette év végi kivonulását a Forma-1-ből.

A csapat vezetője, Mario Theissen dicsérő szavakkal illette versenyzőjét, aki számos sikert ért el az elmúlt három évben, többek között megszerezte a BMW gyári csapata első pole pozícióját, majd első futamgyőzelmét, és egy darabig a bajnoki címért is harcban volt a tavalyi évben.

“Robert nagyon fontos szerepet játszott a csapaton belül, és azt gondolom, hogy mi is nagyon fontos szerepet játszottunk az életében” – mondta a német szakember, célozva ezzel arra, hogy náluk mutatkozhatott be a lengyel pilóta az F1-ben.

“2006-ban, mint tesztpilóta csatlakozott hozzánk, gyakorlatilag nulla forma-1-es tapasztalattal, és még abban a szezonban versenyzői ülést biztosítottunk neki (a Magyar Nagydíjtól).”

“Soha nem hagyott minket cserben, és a tavalyi évben neki köszönhetően érte el a csapat a mérföldköveit: megszerezte az első pole pozíciónkat Bahreinben, és még abban az évben győzelmet aratott Kanadában.”

“Hálásak vagyunk neki az erős és egyenletes teljesítményéért, és a legjobbakat kívánjuk neki a jövőre nézve” – tette hozzá Theissen.

Kubica, aki a tavalyi évben nézeteltérésbe keveredett a csapat vezetésével, mert úgy érezte, hogy túlzottan nagy energiát fordítanak a jövő évi projektre és hanyagolják az aktuális versenygépet, most köszönetet mondott mindenkinek.

“Köszönettel tartozom a BMW Sauber F1 Team illetékeseinek, hogy lehetőséget biztosítottak számomra a Forma-1-ben” – mondta a lengyel pilóta. “Úgy gondolom, a jó eredményekkel megháláltam a bizalmat. Fantasztikus sikereket értünk el együtt, és első pole pozícióm, illetve győzelmem, felejthetetlen pillanatok maradnak számomra.”

“Jövőre viszont egy új kihívás elé nézek. A legjobbakat kívánom mindenkinek, akivel együtt dolgoztam a csapatnál, és biztos vagyok abban, hogy a jövőben még keresztezik egymást az útjaink a Forma-1-ben.”

Hirdetés

A BMW Sauber jövője továbbra is bizonytalan, mert a német cég hiába talált vevőt forma-1-es csapatára, egyelőre még nincs érvényes nevezése a jövő évre, és nagy valószínűséggel csak abban az esetben fog tudni rajthoz állni, ha az egyik új csapat visszalép.

Mindezek ellenére a csapat a közlemény végén jelezte, hogy versenyzői felállásukról majd csak később döntenek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!