A BMW már idén megszerezheti első győzelmét - F1VILÁG.HU

A BMW már idén megszerezheti első győzelmét

HIRDETÉS

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen úgy gondolja, hogy csapata hamarosan megszerezheti első futamgyőzelmét a Forma-1-ben, miután immáron másodszor végzett a második helyen az idei évben.

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen úgy gondolja, hogy csapata hamarosan megszerezheti első futamgyőzelmét a Forma-1-ben, miután immáron másodszor végzett a második helyen az idei évben.

Egy héttel azután, hogy Nick Heidfeld megszerezte a második helyet a szezonnyitón Melbourne-ben, csapattársa, Robert Kubica is felállhatott a dobogó második fokára a hétvégi Maláj Nagydíjon, mellyel egyértelművé vált, hogy a BMW Sauber lesz a Ferrari és a McLaren legnagyobb ellenfele a 2008-as idényben.

Theissen szerint csapatának már nem kell sokat várnia első győzelmére, mert úgy érzi, mindenük megvan ahhoz, hogy elérjék céljukat az idei esztendőben.

“Két célt tűztünk ki magunk elé az idei évre” – mondta a német szakember.

“Az egyik célunk az volt, hogy a kétesélyes küzdelmet háromesélyessé tegyük az élen, és ez úgy tűnik sikerült, legalábbis az elmúlt két verseny ezt mutatta.”

“A másik célunk pedig az volt, hogy megszerezzük első győzelmünket az idei szezonban. Meggyőződésem, hogy ez is sikerülhet.”

Theissen teljes mértékben meg volt elégedve csapata teljesítményével a hétvégi Maláj Nagydíjon, mellyel a BMW megerősítette második helyét a konstruktőrök versenyében a McLaren mögött.

“Nem csak az eredménnyel, hanem a teljesítményünkkel is elégedett vagyok. Robert képes volt tartani a lépést a Ferrarikkal a rajt után, és jó volt látni, hogy ennyire jól teljesít. Nick szerencsétlen volt az első kanyarban, ahol összeért Trulli autójával. Mindketten kisodródtak, így többen is el tudtak menni mellettük a belső íven.”

“Több pozíciót veszítettek, azonban vissza tudott térni a hatodik helyre. A futam végén még megfutotta a verseny leggyorsabb körét, és fantasztikus előzési manővert hajtott végre [mikor elment Coulthard és Alonso mellett]. Úgy gondolom, hogy ez az előzés volt a verseny legszebb pillanata” – tette hozzá Theissen.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!