Szahíri Nagydíj

A BMW megerősítette: Alonso döntésére vár

A BMW megerősítette: Alonso döntésére vár

A BMW Sauber vezetése kijelentette, hogy egészen addig nem véglegesíti jövő évi versenyzői felállását, míg a sport kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso el nem dönti, hol folytatja pályafutását a 2009-es idényben.

A BMW Sauber vezetése kijelentette, hogy egészen addig nem véglegesíti jövő évi versenyzői felállását, míg a sport kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso el nem dönti, hol folytatja pályafutását a 2009-es idényben.

Azzal, hogy a Ferrari bejelentette, meghosszabbította Kimi Raikkönen szerződését a 2010-es szezon végéig, Alonso számára egyértelművé vált, hogy a következő két évben biztosan nem vezethet az olaszoknál.

A spanyol versenyző mindig is hangoztatta, egy futamgyőzelemre esélyes autóban szeretne versenyezni a következő idényben, és mivel szerződése lehetővé teszi, hogy már az év végén elhagyja a Renault-t, a Honda Racing és a BMW Sauber is bejelentkezett érte a 2009-es idényre.

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen korábban óvatosan kezelte Alonso esetleges szerződtetését, miután a spanyol nem tudott beilleszkedni a McLarenhez, most viszont elhintette, hogy a spanyol versenyző igenis szerepel a terveik között 2009-re.

“Még számos ember, és néhány csapat van, akiknek döntést kell hozniuk – ez nem feltétlenül egy közös döntés” – mondta Theissen, mikor arról kérdezték, várnak-e Alonsóra. “Továbbra is vizsgáljuk a helyzetet, ám az egyértelmű, hogy mi vagyunk a legerősebb csapat a mezőnyben, ahol még van egy szabad versenyzői ülés a jövő évre, így majd meglátjuk, mi lesz.”

Theissen azt is elmondta, hogy Raikkönen szerződéshosszabbítása a Ferrarival, minimális kihatással van terveikre, ugyanis, ahogy azt mondta, ez csak “az első darabja a nagy kirakónak, semmi több”.

Arra a kérdésre, hogy a McLarennél történtek ellenére is érdeklődik-e Alonso szolgálatai iránt, Theissen a következőket felelte az Autosportnak: “Én igazából a gyors versenyzők iránt érdeklődöm, de inkább nem szeretném most kommentálni az egyes versenyzőket, mert jelenleg csak vizsgáljuk a helyzetet, és majd akkor beszélnék erről, ha már döntés született.”

A német szakember továbbá cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint már hétfőn bejelentést tennének jövő évi felállásukról, és elmondta, csak a szezon végén hoznak döntést a 2009-es idényt illetően.

“Már elhalasztottuk a döntést, és nagy valószínűséggel a szezon vége előtt nem teszünk bejelentést” – mondta Theissen. “A szezon végére szeretnénk véglegesíteni jövő évi felállásunkat. Azonban nyugodtan maradjanak csak az ágyukban hétfő reggel, mert semmi nem fog történni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!