Friss hírek

A BMW nem adja fel, és tovább fejleszt

A BMW Sauber vezetése megerősítette, tovább folytatják idei autójuk fejlesztését, mert bizonyítani szeretnék, hogy igenis három élcsapat van jelen pillanatban a Forma-1-ben.

A BMW Sauber vezetése megerősítette, tovább folytatják idei autójuk fejlesztését, mert bizonyítani szeretnék, hogy igenis három élcsapat van jelen pillanatban a Forma-1-ben.

Bár az F1.08-as jelenlegi ereje és sebessége elég lesz ahhoz, hogy megszerezzék a harmadik helyet a konstruktőrök versenyében, a BMW vezetése ismét megerősítette, hogy nem szándékozik befejezni az idei modell fejlesztését csak azért, hogy még több energiát tudjanak fektetni a 2009-es projectre.

“Természetesen továbbra is nagyon keményen hajtunk, mert nem csak harmadiknak akarunk látszani, hanem a három élcsapat egyike akarunk lenni” – mondta a BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen az Autosportnak.

Hirdetés
 

“Azt szeretnénk, ha minél kisebb lenne a különbség. A nagyobb különbséget pedig magunk mögött, és nem magunk előtt szeretnénk látni.”

Bár a német szakember beismerte, hogy a McLaren és a Ferrari előnyben van velük szemben, úgy érzi, a BMW Sauber elég közel maradhat az élen állókhoz ahhoz, hogy minden egyes hibájukra lecsapjon.

“Tisztán látszik, hogy a másik két csapat autói gyorsabbak, mint a mieink, és nem hiszem, hogy ez megváltozna a szezon hátralévő részében. Azonban megpróbálunk a lehető legközelebb maradni hozzájuk, és aztán meglátjuk, mit hoz a verseny. Bármi megtörténhet” – magyarázta Theissen.

“Azonban már most elégedett vagyok az idei évvel. Ha közel tudunk maradni az előttünk állókhoz, az egy nagyon jó előjel lesz a következő évre nézve.”

Az egyetlen kérdés már csak az, ki lesz Kubica csapattársa a 2009-es idényben. Theissen elmondta, hogy csapata egyelőre még nem döntött ez ügyben, és egészen a szezon végéig kivár, hogy meglássa, miként szerepel Heidfeld, akinek teljesítménye az elmúlt időben ismét visszaesett az időmérő edzéseken.

“Egyelőre várakozó állásponton vagyunk. A szezon végére valószínűleg már tudni fogjuk, hogy mit akarunk tenni jövőre” – tette hozzá a német szakember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!