Friss hírek

A BMW nem aggódik a gyenge kezdés miatt

A BMW Sauber vezetése annak ellenére sincs elcsüggedve, hogy a Ferrari, a McLaren, és még a Renault is megelőzte versenyzőit a Francia Nagydíj pénteki szabadedzésen.

A BMW Sauber vezetése annak ellenére sincs elcsüggedve, hogy a Ferrari, a McLaren, és még a Renault is megelőzte versenyzőit a Francia Nagydíj pénteki szabadedzésen.

Azt követően, hogy megszerezte pályafutása első futamgyőzelmét a Forma-1-ben, Robert Kubica mindössze csak a hatodik pozícióban végzett a délutáni szabadedzésen, két hellyel megelőzve csapattársát, Nick Heidfeldet.

Igen ám, de az időeredmények nem tükrözik a valós erőviszonyokat, ugyanis a BMW Sauber mindkét versenyzőjének gondjai akadtak autójával.

Hirdetés
 

“Nem volt egyszerű számunkra a mai nap, ugyanis rengeteg időt vesztettünk a második edzésen egy technikai probléma miatt. Az autó egyensúlya még nem tökéletes, így nagyon nehéz volt a pályán maradni. Most az a dolgunk, hogy áttanulmányozzuk a begyűjtött adatokat, és majd meglátjuk, mit tudunk tenni holnapig” – mondta Kubica a nap végén.

Heidfeld számára sem végződött túl fényesen a délutáni edzés. A német versenyző nem sokkal a leintés előtt megállt a pályán, miután a hármas kanyarban keményen rátette autóját a rázókőre.

A csapat technikai igazgatója, Willy Rampf azonban magabiztosan nyilatkozott, és elmondta, nem gondolja, hogy csapata alulmaradna ellenfeleivel szemben a hétvégi Francia Nagydíjon.

“A mai nap egy szokásos pénteki programot hajtottunk végre, már a versenyre készültünk, és a gumikon dolgoztunk” – mondta a szakember. “Emellett néhány beállítást is kipróbáltunk, és most kiértékeljük az adatokat, melyeket a nap folyamán begyűjtöttünk.”

“A második edzés elején Robert autójának elektronikája megadta magát, de azt megoldottuk azzal, hogy kicseréltünk egy alkatrészt. Ez azonban időbe telt, de még így is sikerült befejeznünk előre tervezett programunkat.”

“Bár Robert még nem teljesen elégedett a beállításokkal, úgy gondolom, hogy minden adott ahhoz, hogy jól szerepeljünk a hétvége további részében” – tette hozzá Rampf.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A BMW nem aggódik a gyenge kezdés miatt
Így reagált Leclerc Binotto távozásának hírére
Hivatalos: Binotto távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról!
McLaren: A Red Bull remek lehetőséget kínálhat Ricciardónak a visszatérésre!
Tükrök helyett kamerák? Az F1 még nem mondott le az ötletről!
Binottót több F1-es istálló is megkörnyékezte

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!