A BMW nem áll le idei autója fejlesztésével - F1VILÁG.HU

A BMW nem áll le idei autója fejlesztésével

HIRDETÉS

A BMW Sauber vezetése megerősítette, annak ellenére is folytatja idei autója fejlesztését, hogy már csak matematikai esélye van arra, hogy bezsebelje a bajnoki címet az idei évben a Forma-1-ben.

A BMW Sauber vezetése megerősítette, annak ellenére is folytatja idei autója fejlesztését, hogy már csak matematikai esélye van arra, hogy bezsebelje a bajnoki címet az idei évben a Forma-1-ben.

Bár minden jel arra utalt, hogy akár a dobogóra is felállhat, Robert Kubica egyetlen pontot sem szerzett Szingapúrban, miután akkor kellett üzemanyagot vételeznie, mikor a boxutca éppen le volt zárva a biztonsági autó miatt.

A BMW lengyel versenyzője ezzel húsz pontos hátrányba került a listavezető Lewis Hamiltonnal szemben, miközben már csak három futam van hátra az idei évben.

Mindezek ellenére a német-svájci alakulat vezetése megerősítette, tovább folytatja idei autója fejlesztését a szezon hátralévő részében.

“Robert ugyan komoly hátrányba került a bajnokságban, a szingapúri futamon mutatott teljesítményével könnyedén pontokat szerezhetett volna, ha nem küldik pályára a biztonsági autót” – mondta a csapat technikai igazgatója, Willy Rampf az Autosportnak.

“Mindezek ellenére tovább folytatjuk a munkát. Megpróbálunk legalább néhány apróbb módosítást és újítást bevetni a következő versenyeken, és bízunk abban, hogy közelebb kerülhetünk az élmezőnyhöz. Nem vagyunk messze az élbolytól, sem a csapat, sem Robert.”

Rampf továbbá azt is elmondta, hogy csapatának nem volt más választása, be kellett hívnia a boxba Kubicát, mert ha ezt nem tette volna, kifogyott volna az üzemanyag a lengyel pilóta autójából.

“Nagyon frusztrált vagyok” – magyarázta a szakember. “Ez teljesen tönkretette Robert versenyét. Nem tudod megjósolni, mikor küldik pályára a biztonsági autót, akkor történik meg, mikor valami baj van. Egy körrel előbb, vagy egy körrel később rendben is lett volna, azonban pont a legrosszabbkor történt mindez számunkra.”

A sport történetének első éjszakai versenye kiválóan vizsgázott. Rampf is elégedett volt a látottakkal, azonban úgy gondolja, hogy lesz még dolguk a szervezőknek, hogy még jobbá tegyék a pályát a következő idényre.

“Úgy gondolom, hogy a világítás, technikai szemszögből nézve, hibátlan volt. Amin dolgozniuk kell még, az maga a pálya. A boxutca be-, és kijárata, illetve a puklik” – mondta Rampf.

Hirdetés

“Néhány helyen akár el is veszítheted az autód felett az irányítást a puklik és a rázókövek miatt. Ezeken változtatni kell. Már van egy lista, amit megbeszéltünk a versenyzőkkel, csapatvezetőkkel, és az FIA illetékeseivel.”

“Szóval ezeken még dolgozniuk kell. Remek lenne, ha több előzési pontot tartogatna a pálya, de ez nagyon nehezen lesz megoldható a jelenlegi vonalvezetés mellett.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!