A BMW nem áll le idei autója fejlesztésével

A BMW Sauber vezetése megerősítette, annak ellenére is folytatja idei autója fejlesztését, hogy már csak matematikai esélye van arra, hogy bezsebelje a bajnoki címet az idei évben a Forma-1-ben.

A BMW Sauber vezetése megerősítette, annak ellenére is folytatja idei autója fejlesztését, hogy már csak matematikai esélye van arra, hogy bezsebelje a bajnoki címet az idei évben a Forma-1-ben.

Bár minden jel arra utalt, hogy akár a dobogóra is felállhat, Robert Kubica egyetlen pontot sem szerzett Szingapúrban, miután akkor kellett üzemanyagot vételeznie, mikor a boxutca éppen le volt zárva a biztonsági autó miatt.

A BMW lengyel versenyzője ezzel húsz pontos hátrányba került a listavezető Lewis Hamiltonnal szemben, miközben már csak három futam van hátra az idei évben.

Mindezek ellenére a német-svájci alakulat vezetése megerősítette, tovább folytatja idei autója fejlesztését a szezon hátralévő részében.

“Robert ugyan komoly hátrányba került a bajnokságban, a szingapúri futamon mutatott teljesítményével könnyedén pontokat szerezhetett volna, ha nem küldik pályára a biztonsági autót” – mondta a csapat technikai igazgatója, Willy Rampf az Autosportnak.

“Mindezek ellenére tovább folytatjuk a munkát. Megpróbálunk legalább néhány apróbb módosítást és újítást bevetni a következő versenyeken, és bízunk abban, hogy közelebb kerülhetünk az élmezőnyhöz. Nem vagyunk messze az élbolytól, sem a csapat, sem Robert.”

Rampf továbbá azt is elmondta, hogy csapatának nem volt más választása, be kellett hívnia a boxba Kubicát, mert ha ezt nem tette volna, kifogyott volna az üzemanyag a lengyel pilóta autójából.

“Nagyon frusztrált vagyok” – magyarázta a szakember. “Ez teljesen tönkretette Robert versenyét. Nem tudod megjósolni, mikor küldik pályára a biztonsági autót, akkor történik meg, mikor valami baj van. Egy körrel előbb, vagy egy körrel később rendben is lett volna, azonban pont a legrosszabbkor történt mindez számunkra.”

A sport történetének első éjszakai versenye kiválóan vizsgázott. Rampf is elégedett volt a látottakkal, azonban úgy gondolja, hogy lesz még dolguk a szervezőknek, hogy még jobbá tegyék a pályát a következő idényre.

“Úgy gondolom, hogy a világítás, technikai szemszögből nézve, hibátlan volt. Amin dolgozniuk kell még, az maga a pálya. A boxutca be-, és kijárata, illetve a puklik” – mondta Rampf.

“Néhány helyen akár el is veszítheted az autód felett az irányítást a puklik és a rázókövek miatt. Ezeken változtatni kell. Már van egy lista, amit megbeszéltünk a versenyzőkkel, csapatvezetőkkel, és az FIA illetékeseivel.”

“Szóval ezeken még dolgozniuk kell. Remek lenne, ha több előzési pontot tartogatna a pálya, de ez nagyon nehezen lesz megoldható a jelenlegi vonalvezetés mellett.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS