Friss hírek

A BMW nem bánja, hogy elengedte Vettelt

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen elmondta, nem bánja, hogy anno elengedte Sebastian Vettelt, aki a hétvégi Olasz Nagydíjon történelmet írt, és a sport valaha volt legfiatalabb futamgyőztesévé avanzsált.

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen elmondta, nem bánja, hogy anno elengedte Sebastian Vettelt, aki a hétvégi Olasz Nagydíjon történelmet írt, és a sport valaha volt legfiatalabb futamgyőztesévé avanzsált.

Vettel a BMW Sauber tesztversenyzőjeként tevékenykedett, majd Robert Kubica montreali bukását követően, élesben is bemutatkozhatott a Forma-1-ben, ugyanis ő helyettesítette a sérült lengyelt a 2007-es Amerikai Nagydíjon, ahol pontot is szerzett.

Ezt követően a német-svájci alakulat – mivel nem volt hely náluk – elengedte a Red Bull által jó ideje támogatott német versenyzőt, aki a tavalyi szezon második felét már a Toro Rosso színeiben fejezte be.

Vettel azóta rengeteget fejlődött, és a hétvégén sporttörténelmet írt azzal, hogy mindössze 21 évesen megnyerte az Olasz Nagydíjat. Theissen azonban elmondta, nem bánja, hogy anno elengedte a német versenyzőt, aki most a sport legújabb sztárja.

“Nem” – válaszolta egyszerűen és érthetően Theissen, mikor az Autosport arról kérdezte, sajnálja-e, hogy anno elengedte Vettelt.

“A Red Bull és a BMW éveken át támogatta, és teljesen világos volt, hogy az a legjobb választás számára, ha karrierje kezdetén úgy szerez tapasztalatot, hogy nincs rajta túl nagy nyomás. Még csak 21 éves – egy év tapasztalattal. Még legalább 15 év áll előtte.”

Theissen továbbá azt is elmondta, hogy véleménye szerint Vettel rengeteget fejlődött azóta, hogy a Toro Rossóhoz csatlakozott.

“Mikor a Toro Rossóhoz került, mint versenyző, egyértelmű volt, hogy szüksége lesz egy tanulási periódusra, de ez hihetetlenül rövidre sikerült” – mondta Theissen. “Makulátlan versenyt teljesített Monzában. A Toro Rosso rakta össze a mezőny legjobb autóját erre az esős versenyre, ő pedig makulátlan futamot teljesített.”

“Ez egy fantasztikus, lenyűgöző sztori. Örülök Sebastian sikerének, ahogy Gerhard (Berger), és Franz Tost diadalának is. Több évig dolgoztunk együtt, és hihetetlen, hogy megcsinálták a Toro Rossónál.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!