A BMW nem szándékozik kiszállni a Forma-1-ből

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen ismét hangsúlyozta, a német autógyártó a gazdasági világválság ellenére is teljes mértékben elkötelezett a Forma-1 mellett.

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen ismét hangsúlyozta, a német autógyártó a gazdasági világválság ellenére is teljes mértékben elkötelezett a Forma-1 mellett.

Annak ellenére, hogy a Honda a tavalyi évben elhagyta a sportot, és a Toyota is jelezte, komolyan fontolgatta kivonulását, Theissen elmondta, a BMW számára továbbra is kiváló befektetés a Forma-1, különösen az elmúlt időben bevezetett költségcsökkentő megszorítások fényében.

A német szakember azt is elárulta, hogy a BMW már a gazdasági válság kirobbanása előtt folyamatosan csökkentette költségeit, amit az is bizonyít, hogy mára 40%-kal kevesebbet költ forma-1-es programjára, mint 2005-ben.

“Akkoriban még motorszállítóként voltunk jelen a sportban, azonban mára egy saját csapatunk van. Rengeteget spóroltunk azzal, hogy folyamatosan növeltük a motorok élettartamát, azaz egyre kevesebb erőforrást kellett legyártanunk egy adott szezonra” – mondta Theissen.

“Mikor a BMW visszatért a Forma-1-be még 2000-ben, egy motort használtunk a szabadedzésen, egyet az időmérőn, és egy újabbat a futamon. Ez azóta lecsökkent, és az idei évben egy versenyző mindössze nyolc motorral gazdálkodhat egy teljes szezonban.”

“A tesztek számának drasztikus lecsökkentésével is rengeteg pénzt spórolhatunk meg. A pályatesztek, a versenyhétvégék kivételével 2009. december 31-ig tilosak. Az egyedüli kivétel ez alól azok a tesztek, amiken fiatal, forma-1-es tapasztalattal nem rendelkező versenyzőket küldünk pályára a szezon befejeztével.”

Theissen azt is elmondta, hogy a német autógyártó motorsport programjában központi helyen szerepel a Forma-1, így még csak fel sem merült bennük, hogy esetleg elhagyják a sportot a jövőben.

“Egyértelmű, hogy megéri a Forma-1-ben maradni” – mondta a német szakember.

“A Forma-1 továbbra is motorsport programunk magját képezi. Sehol máshol nem találsz ilyen karizmatikus sportot, amit a világ minden pontján figyelemmel kísérnek. Arról pedig nem is beszélve, hogy sehol máshol nincs ilyen komoly technikai kihívás.”

“Azt gondolom, hogy ha szembeállítjuk egymással a költségeket, és azt a hasznot, amit a Forma-1 hoz nekünk, akkor mindenképpen megéri a sportban maradnunk” – tette hozzá Theissen.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS