A BMW nem tudja, mennyire ütőképes a Renault - F1VILÁG.HU

A BMW nem tudja, mennyire ütőképes a Renault

HIRDETÉS

A BMW Sauber vezetősége szerint még túl korai lenne eldönteni, hogy vajon a Renault lesz-e a legnagyobb ellenfelük a konstruktőri harmadik helyért vívott csatában az idei évben.

A BMW Sauber vezetősége szerint még túl korai lenne eldönteni, hogy vajon a Renault lesz-e a legnagyobb ellenfelük a konstruktőri harmadik helyért vívott csatában az idei évben.

Az elmúlt két év világbajnok csapata rengeteget fejlődött az elmúlt versenyeken. A Renault vezetője, Flavio Briatore többször is hangsúlyozta, céljuk az, hogy a Ferrari és a McLaren mögött ők legyenek a legjobbak a mezőnyben. Ehhez azonban kétségkívül le kell győzniük a bombaformában lévő BMW-t, ami nem lesz egyszerű feladat.

Annak ellenére, hogy a Renault már Franciaországban is fogadkozott, hogy hazai pályán megveri a BMW-t, Robert Kubica és Nick Heidfeld is a világbajnoki címvédő előtt végzett Magn-Cours-ban. Éppen ezért a BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen szerint még túl korai lenne megmondani, mekkora fenyegetést jelent számukra a Renault a szezon hátralévő részében.

“A sajtóból értesültem a Renault legújabb fejlesztéseiről, de nem vagyok benne biztos, hogy azokat már élesben is bevetették” – mondta a német szakember. “Közelebb kerültek hozzánk Magny-Cours-ban, de azt nem szabad elfelejteni, hogy igen kicsik voltak a különbségek az egyes csapatok között Franciaországban.”

“Éppen ezért várjunk a következő versenyekig, hogy meglássuk, milyen fenyegetést jelenteken számunkra. Magny-Cours-ban az volt az érzésem, hogy a Renault előtt járunk, nem csak a pontok terén” – folytatta Theissen, aki még azt sem tudja megmondani pontosan, hogy az előttük járó két élcsapat mennyivel gyorsabb náluk.

“Érdekes volt látni, hogy a két élcsapat mennyire más versenyt futott az elmúlt két futamon. A tengerentúli versenyeken nagyon közel jártunk a Ferrarihoz, már ami a köridőket illeti. Aztán a Ferrari hatalmasat lépett előre, és úgy tűnt, hogy a McLaren visszaesett Magny-Cours-ban. Éppen ezért fogalmam nincs arról, hol állunk hozzájuk képest.”

“Sok újítással készülünk a szezon második felére, de azt nem tudom megmondani, hogy ezek mennyire leszek hatásosak, és meg tudjuk-e közelíteni az előttünk állókat” – tette hozzá Theissen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!