Friss hírek

A BMW számos újítással készül a hátralévő versenyekre

A BMW Sauber versenyistálló annak ellenére sem hagy fel idei autója fejlesztésével, hogy szinte már a markában érezheti a konstruktőri harmadik helyet a 2007-es idényben. A vezetőség nem aggódik amiatt, hogy ezzel hátrányba kerülhet jövőre.

A BMW Sauber versenyistálló annak ellenére sem hagy fel idei autója fejlesztésével, hogy szinte már a markában érezheti a konstruktőri harmadik helyet a 2007-es idényben. A vezetőség nem aggódik amiatt, hogy ezzel hátrányba kerülhet jövőre.

A hinwili bázisú alakulat öt futammal a szezon vége előtt 41 ponttal vezet legközelebbi riválisa, a Renault előtt a konstruktőrök versenyében. A meggyőző előny ellenére a BMW Sauber vezetősége megerősítette, a csapat továbbra is folytatni szeretné idei autója fejlesztését, jóllehet erőforrásai egy részét már a 2008-as autó munkálatai kötik le.

“Nagyobb előrelépésre számítunk a 2008-as idényben, és bízunk benne, hogy eredményesebb lesz a felkészülésünk az előttünk állókénál, mert csak így tudjuk behozni lemaradásunkat” – mondta a BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen.

Hirdetés
 

“Kutató és fejlesztő részlegünk több mint 50%-a már a jövő évi autón dolgozik, és azt mondhatom, jól haladnak a munkálatok. Bízom benne, hogy legalább olyan nagy előrelépést tudunk majd elérni a jövő évben, mint amekkorát idén elértünk.”

“Azonban mikor azt mondom, hogy 50%-ban már a jövő évi autóra koncentrálunk, az azt jelenti, hogy még marad energiánk az idei autó fejlesztésére is. Rengeteg újítással készülünk a hátralévő öt versenyre. Keményen hajtunk, több dobogós helyezést szeretnénk még az idei esztendőben.”

A német-svájci alakulat lengyel versenyzője, Robert Kubica is bízik benne, hogy a BMW komoly előrelépést tud majd elérni a téli tesztidőszak alatt, azonban óvatosan nyilatkozik csapata jövő évi esélyeiről.

“Nehéz jóslatokba bocsátkozni, egy biztos, a tudásunk legjavát fogjuk nyújtani” – mondta. “Kiváló létesítményeink vannak, tehetséges emberek dolgoznak nálunk, de a Forma-1 kiszámíthatatlan. Azt sem tudnám megmondani, hogy mely csapatok buknak el a jövő évben. Remélem mi nem közéjük tartozunk.”

“Úgy gondolom, magabiztosak lehetünk, hogy az autónk jól fog muzsikálni. Azonban vannak még megválaszolatlan kérdések, mint például az, miként viselkedik majd az autó a kipörgés gátló nélkül, és az új, egységesített elektronikával. Mindezek ellenére viszont magabiztosan várom a jövő évet” – tette hozzá Kubica.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!