A BMW szerint csapata rajthoz állhat 2010-ben

A BMW vezetése meg van győződve arról, hogy a Sauber istálló ott lesz majd a rajtrácson a jövő évi szezonnyitón, miután sikerült vevőt találnia forma-1-es csapatára.

A BMW vezetése meg van győződve arról, hogy a Sauber istálló ott lesz majd a rajtrácson a jövő évi szezonnyitón, miután sikerült vevőt találnia forma-1-es csapatára.

Azt követően, hogy elvesztette a még üresen álló helyet a Lotus F1 Teammel szemben, a BMW Sauber ígéretet kapott arra, hogy amennyiben biztos anyagi háttérrel rendelkező vevőt talál csapatára, biztosítják számára az indulást 2010-ben.

Most, hogy bejelentésre került: a svájci bázisú Qadbak Investments megvásárolta a csapatot, a BMW Sauber arra számít, hogy az FIA tartja magát korábbi ígéretéhez, és megemelve a jövő évi limitet, 14. csapatként rajthoz állhat a Forma-1-ben.

“Örömmel jelentjük be, hogy az FIA jelezte, hogy helyet kaphatunk a 2010-es forma-1-es világbajnoki sorozatban. A csapat arra számít, hogy felsorakozhat majd a rajtrácsra a 2010-es szezon első versenyén” – állt a BMW közleményében.

Egyébként még az is előfordulhat, hogy a létszám megemelése nélkül is rajthoz állhat a BMW utódcsapata, mert még egyáltalán nem biztos, hogy a nevezéssel rendelkező 13 csapat mindegyike el tud indulni a jövő évi bajnokságban.

Az US F1, a Campos, a Manor, és a Lotus számára nem lesz egyszerű a következő néhány hónap, de még az is előfordulhat, hogy egy jelenlegi csapat távozik, például a Renault – melyről az a hír járja, hogy a csalásügy miatt az év végén kivonul a sportból.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!