A BMW-től érkezik az Aston Martin új csapatfőnöke - F1VILÁG.HU

A BMW-től érkezik az Aston Martin új csapatfőnöke

HIRDETÉS
Néhány nappal azután, hogy az Aston Martin Forma-1-es csapata bejelentette Otmar Szafnauer távozását, a silverstone-i istálló már ki is nevezte új csapatfőnökét.
Mike Krack, Aston Martin F1 Team Team Principal

A brit csapat péntek délután hivatalos közleményben számolt be róla, Szafnauer helyét Mike Krack veszi majd át. A szakember korábban a BMW globális motorsport-tevékenységeit irányította, 2014 óta dolgozott a müncheni vállalatnál.

Krack a Forma-E, a GT és az IMSA projektjeiért felelt az elmúlt években, korábban pedig a Porsche motorsportrészlegén dolgozott vezető beosztásban.

Az újonnan kinevezett csapatfőnök számára nem ismeretlen terep a Forma-1, hiszen a Saubernél, majd a BMW-Saubernél egy évtizeden át dolgozott a száguldó cirkuszban.

„Több mint 20 évig dolgoztam a motorsportban, a Forma-1-ben Sebastian Vettellel is dolgozhattam együtt 2006-ban és 2007-ben, amikor a BMW-Sauber mérnöke voltam, ő pedig a csapat tesztpilótája volt” – mondta Krack.

„Nagyon tisztelem őt a sebességéért és képességeiért, fantasztikus lesz újra együtt dolgozni vele. Lance Stroll szintén egy nagyon gyors és tehetséges versenyző, 100 verseny van már a tarsolyában, és nagyon várom már a vele való közös munkát is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!