A BMW változatlan felállással kezdi meg a jövő évet - F1VILÁG.HU

A BMW változatlan felállással kezdi meg a jövő évet

HIRDETÉS

A BMW Sauber vezetősége kedden hivatalos közleményében megerősítette, hogy meghosszabbította mindkét versenyzője szerződését a 2008-as idényre, így változatlan felállással, a Heidfeld Kubica párossal vág majd neki a jövő évnek.

A BMW Sauber vezetősége kedden hivatalos közleményében megerősítette, hogy meghosszabbította mindkét versenyzője szerződését a 2008-as idényre, így változatlan felállással, a Heidfeld Kubica párossal vág majd neki a jövő évnek.

Annak ellenére, hogy sokan úgy gondolták, Nick Heidfeldnek mennie kell az idény végén, a BMW Sauber pontot tett a találgatások végére, és a mai nap hivatalos közleményében megerősítette, hogy a német versenyző lesz Robert Kubica csapattársa a 2008-as idényben.

“Mind Nick, mind Robert fantasztikusan teljesített eddig az idei évben” – mondta a BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen. “Kulcsszerepük volt abban, hogy a BMW Sauber F1 Team a mezőny harmadik legjobb csapatává nőtte ki magát a Forma-1-ben. Negyvenkét pontja, és két dobogós helyezése mindent elárul Nick idei teljesítményéről. Hatalmas tapasztalata sokat segített abban, hogy ennyit tudjon fejlődni a csapat az idei szezonban.”

“Ami Robertet illeti, a 2007-es volt az első teljes éve a Forma-1-ben. Eddigi F1-es karrierje alatt bizonyította, egyenrangú partnere tud lenni Nicknek. Hihetetlen gyors, és lenyűgöző, hogy ilyen fiatalon ennyire ért a sport technikai oldalához. Robert egy igazi gyémánt, akit addig akarunk csiszolni, míg világbajnok nem lesz belőle. Erre pedig úgy érzem, jó esélyünk van a jövőben.”

A német-svájci alakulat két pilótája boldogan fogadta a hírt, miszerint a jövő évben is a BMW Sauber színeiben versenyezhetnek majd a királykategóriában.

“Számomra soha nem volt kérdés, hol szeretnék versenyezni a jövő évben” – kezdte Heidfeld. “Mindig is hangoztattam, hogy maradni akarok a BMW Saubernél, és egy pillanatig sem voltam pánikban, mert tudtam, csak idő kérdése, és meghosszabbíthatom a szerződésem.”

“Fantasztikus érzés, hogy egy új csapatot fel tudtam virágoztatni. Ha visszatekintek az elmúlt két évre, lenyűgöző, hogy mennyit fejlődtünk. Személy szerint egyre többre vágyom, motivált vagyok, és a sikert a BMW Sauber F1 Teammel szeretném elérni.”

Kubica a következőkkel folytatta: “Még csak egy éve vagyok a Forma-1-ben, de hatalmas tapasztalattal rendelkezem. Azonban még mindig sokat tanulok, és folyamatosan javulok. Most arra kell koncentrálnunk, hogy elérjük végső célunkat, ám úgy gondolom, hogy a csapat minden szükséges eszközt meg tud adni ahhoz, hogy felérjek a csúcsra.”

Ami a tesztpilótákat illeti, a csapat csak később dönt ez ügyben.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!