A Brembo vizsgálja, mi okozta Hamilton balesetét

A Mercedes beszállítója, a Brembo továbbra is vizsgálja, miért tört el Lewis Hamilton versenyautójának jobb első féktárcsája a Német Nagydíj szombati időmérő edzésén.


A Mercedes beszállítója, a Brembo továbbra is vizsgálja, miért tört el Lewis Hamilton versenyautójának jobb első féktárcsája a Német Nagydíj szombati időmérő edzésén.

A brit versenyző a kvalifikáció első etapjában bukott nagyot fékprobléma miatt – Hamilton szerencsére sértetlenül megúszta a balesetet, autója azonban csúnyán összetört.

A Mercedes úgy döntött, a vasárnapi versenyen már nem a Brembo, hanem a Carbone Industries féktárcsáit használja, és csak azért úszták meg a büntetést a csere miatt, mert a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elfogadta, hogy ezek a féktárcsák teljesen ugyanolyan, mint az addig használtak.

A Brembo természetesen mélyreható elemzésekbe kezdett, hogy kiderítse, mi volt a probléma.

„Nyugodtak vagyunk, mert egyszeri eset volt, és mert ki fogjuk deríteni, hogy mi okozta a problémát” – mondta a vállalat szóvivője az AUTOSPORT-nak.

„Ugyanezen anyag ugyanezen specifikációját eredményesen használtunk már idén jóval megterhelőbb körülmények között Kanadában és Bahreinben. Minden egyes féktárcsát terheléses tesztnek vetünk alá, ezek a tesztek mind meghaladják azokat a határértékeket, melyek egy-egy versenyen érik a terméket.”

„Az okok, melyek okozhatták a történteket, teljesen különbözőek, és akár még külső tényezők is szerepet játszhattak. Amint rendelkezésünkre áll az összes telemetriai adat, lehetőségünk lesz arra, hogy valós és összetett információkkal szolgáljon.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS