A Bridgestone elégedett volt az idei évvel - F1VILÁG.HU

A Bridgestone elégedett volt az idei évvel

HIRDETÉS

A Bridgestone Motorsport igazgatója, Hiroshi Yasukawa az idei évet értékeli, és 2010-ről is beszél, ami a japán cégóriás utolsó éve lesz a Forma-1-ben.

A Bridgestone Motorsport igazgatója, Hiroshi Yasukawa az idei évet értékeli, és 2010-ről is beszél, ami a japán cégóriás utolsó éve lesz a Forma-1-ben.

Hogyan értékeli a 2009-es évadot a Bridgestone szempontjából?

Hiroshi Yasukawa: A 2009-es évad rendkívül nehéz gazdasági körülmények között zajlott, a Forma-1-ben azonban fantasztikus versengésnek lehettünk szemtanúi. Nagyszerű dolog, hogy ennyi futamgyőztes volt, és az előzetes várakozások ellenére ilyen szoros verseny folyt a pályán. Továbbra is minden tőlünk telhető segítséget megadtunk a csapatoknak, amelyeknek ebben az évben új kihívásokkal és sok új szabállyal kellett megbirkózniuk.

A slick abroncshoz való visszatérést pozitívan fogadták a csapatok, ahogy a szurkolók is a világ minden táján, aminek nagyon örültünk. Nagy horderejű esemény volt, hogy a Brawn GP, és Jenson Button nyerte a pilóták és a konstruktőrök versenyét, és nagy örömünkre szolgált, hogy a részesei lehettünk.

Mi előnye származik a Bridgestone-nak abból, hogy a Forma-1 abroncsbeszállítója?

HY:A Forma-1 egy rendkívül látványos marketing-eszköz, nemcsak a márkanév szempontjából, de az olyan kezdeményezések szempontjából is, mint a “Zöld autókért” kampány, aminek megismertetése céljából minden eseményen megjelenik a gumikon a zöld sáv.

És ahogy valamennyi abroncson feltűnik a márkanevünk a versenyeken, úgy a pályákon is jól láthatóan ott van. Sokat tanultunk a világ vezető autógyártóival való együttműködésből, és nagyon jó munkakapcsolatot alakítottunk ki velük. Forma-1-es részvételünk egyedülálló és értékes kapcsolatot biztosít sok rangos sporteseményhez a világ minden táján lévő gumi-forgalmazó vállalatunk számára.

Milyen fontos a Forma-1 a Bridgestone számára?

HY:A Forma-1 kulcsszerepet játszik a Bridgestone márkanév globális megismertetésében. Japánban fennállása óta jól ismerik a Bridgestone történetét, de szükségünk volt valamire, ami bemutat minket és technológiánkat a nagyvilágnak. A Forma-1 pontosan ezt a célt szolgálja, hiszen ez a világ egyik legrangosabb sportága, és az egyetlen olyan esemény, ahol egy sportágban használhatjuk fel termékeinket.

Számtalan jól működő üzleti kapcsolatot kialakítottunk a Forma-1-ben, és nagyon szorosan együttműködtünk a csapatokkal, az FIÁ-val, a FOM-mal, a pályákkal, és nagy örömünkre szolgált az együttműködés. Munkatársainknak is köszönjük a kemény munkát.

Hirdetés

Hogyan készül a Bridgestone a 2010-es szezonra?

HY:A következő évad a tizennegyedik szezonunk lesz a Forma-1-ben. Továbbra is biztonságos abroncsokat szállítunk a Forma-1-be, professzionális módon. A biztonság központi kérdés számunkra, és a jövőben is támogatjuk a környezetvédelem ügyét az FIA “Zöld autókért” kampánya keretében.

Egész biztosan izgalmas szezon lesz a következő, mivel nem lesz lehetőség az autók újratankolására, ami azt jelenti, hogy változtatnunk kell az abroncsainkon, ráadásul keskenyebb lesz az első gumi. Tizenkilenc futam szerepel a versenynaptárban a kanadai visszatérésével és egy első koreai futammal együtt. Valószínűleg új csapatokat is üdvözülhetünk majd e nagyszerű sportágban.

Forrás: Bridgestone Magyarország

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!