Friss hírek

A Bridgestone komoly kihívás elé néz a hétvégén

A Bridgestone a kemény és a lágy gumikeverékeit viszi magával Silverstone-ba, ahol a hétvégén utoljára kerül megrendezésre a Brit Nagydíj. A japánok vezetése úgy érzi, megfelelően felkészültek, de tartanak a szemcsésedéstől.

A Bridgestone a kemény és a lágy gumikeverékeit viszi magával Silverstone-ba, ahol a hétvégén utoljára kerül megrendezésre a Brit Nagydíj. A japánok vezetése úgy érzi, megfelelően felkészültek, de tartanak a szemcsésedéstől.

Ez a verseny tulajdonképpen hazai verseny a Bridgestone Motorsport számára, mivel angliai bázisuk mindössze a 70 mérföldre fekvő Langleyben, a Heathrow repülőtér mellett található.

Sűrű hétvége lesz ez a japán cégóriás számára, vendégekkel és családtagokkal, miközben a Bridgestone műszakiakból és mérnökökből álló csapata nagy munkában lesz a forma-1 csapatokkal.

Ezen a pályán a nagy sebesség jelenti a legnagyobb kihívást, és bár a célegyenes előtt van egy lassabb szakasz, a nagy sebesség és a burkolat érdessége miatt nagy igénybevételnek vannak kitéve az abroncsok.

“A silverstone-i pályát jól ismerjük, és számos izgalmas verseny volt itt az évek során. A Bridgestone európai bázisa Nagy-Britanniában található, ezért a silverstone-i futam hazai versenynek számít” – mondta Hiroshi Yasukawa, a Bridgestone Motorsport igazgatója.

“Amikor abroncsbeszállítóként beléptünk a Forma-1-be, az volt a célunk, hogy emeljük a márka hírnevét, és a Bridgestone mindent megtett az Egyesült Királyságban, hogy tőkét kovácsoljon forma-1-es szerepléséből.”

“Anglia az egyik legfontosabb európai piacunk, és reméljük, hogy mindenkinek izgalmas versenyben lesz része.”

Kérdezz-felelek Hirohide Hamashimával, a Bridgestone Motorsport abroncsfejlesztési igazgatójával

Milyen kihívást jelent a silverstone-i pálya?

“A célegyenes előtt található lassabb pályaszakasz a szemcsésedés melegágya, ezért jelentős mértékű szemcsésedésre számítunk, különösen a verseny kezdetén. Silverstone általában nagy sebességet tesz lehetővé, így az autók esetében jó kanyarstabilitásra, az abroncsok esetében pedig nagy hő- és kopástűrésre van szükség. A pálya utolsó szakasza lassú, ezért olyan beállítást kell találni, mely a lassabb és a nagyobb sebességű szakaszokon is megállja a helyét.”

Hogyan készülnek a változékony időjárásra Silverstone-ban?

“Tavaly esős idő volt a versenyen, és gyakran volt már itt részünk változékony időjárásban. A silverstone-i pálya burkolata igen érdes és nagyon gyorsan felszárad. Még nem használtuk az új intermediate abroncsunkat esős versenyen. Lágy gumikeverék, de biztosak vagyunk benne, hogy jól szerepel majd egy olyan érdes pályán is, mint amilyen Silverstone.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!