Friss hírek

A Bridgestone nem aggódik a szuperlágy gumik miatt

Bár az elmúlt napokban kapott hideget-meleget, a Bridgestone úgy gondolja, minden rendben lesz a hétvégén, és jóval tartósabb lesz a szuperlágy keverék, mint a szezonnyitón Melbourne-ben.

Bár az elmúlt napokban kapott hideget-meleget, a Bridgestone úgy gondolja, minden rendben lesz a hétvégén, és jóval tartósabb lesz a szuperlágy keverék, mint a szezonnyitón Melbourne-ben.

Ausztráliában nem jött be a közepes / szuperlágy kombináció, mert utóbbi a vártnál is gyorsabban kopott, és néhány körön belül akár 5 mp-t is lassulhatott, ami komoly galibát okozott a versenyen.

Mivel a szezon harmadik állomásán ismét visszatér ez a kombináció, a versenyzők már csütörtökön keményen kritizálták a japán cégóriást a gumiválasztás miatt, amiről egymaga hoz döntést.

Azonban a pénteki edzések után a Bridgestone gumifejlesztési részlegének vezetője, Hirohide Hamashima elmondta, véleménye szerint tartósabbak lesznek a szuperlágy gumik, és jóval kisebb lesz szemcsésedés, mint az Ausztrál Nagydíjon.

“Egyetértek azzal, hogy az előrejelzéseink egy kissé félresikerültek Melbourne-nel kapcsolatban, mert azt gondoltuk, hogy a burkolat állapota nagyobb ütemben javul majd” – mondta a japán szakember. “Sajnos még a futam során sem tapasztaltunk javulást, ez volt az oka annak, hogy a szemcsésedés komoly gondot okozott, és durván kihatott a köridőkre.”

“Fernando Alonso ezért is kritizálta a gumiválasztásunkat erre a futamra” – folytatta Hamashima, aki viszont optimista a hétvégével kapcsolatban.

“Az első szabadedzés elején még nagyon piszkos és poros volt a pálya, hiszen az idei évben ez az első verseny itt Kínában. Ezét is aggódtak a pilóták, és nyilatkozták azt, hogy rosszabb a pálya állapota, mint tavaly.”

“Azonban a második edzés végére rengeteget javult a pálya állapota, sokkal jobb volt, mint amire számítottunk. Azt gondolom, hogy holnapra még jobbak lesznek a körülmények, és a szuperlágy keverékek 10 körnél is tovább bírják majd.”

A Red Bull Racing duója, Sebastian Vettel, és Mark Webber a mai nap után elmondta, csodálkoztak azon, mennyire tartósak a lágyabb keverékű gumik az amúgy igen durva aszfalttal rendelkező kínai ringen.

Azonban nem mindenki osztja véleményüket, Nico Rosberg például továbbra is úgy érzi, gondok lesznek a szuperlágy gumikkal a hétvége további részében, és hasonló problémák lépnek majd fel a vasárnapi versenyen, mint Melbourne-ben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!