A Bridgestone támogatja a gumimelegítők betiltását

A Forma-1-ben egyedüli gumiszállítóként jelen lévő Bridgestone visszautasította a csapatok kérését, és nem támogatja a gumimelegítők betiltásának elhalasztását egészen a 2010-es szezonig.

A Forma-1-ben egyedüli gumiszállítóként jelen lévő Bridgestone visszautasította a csapatok kérését, és nem támogatja a gumimelegítők betiltásának elhalasztását egészen a 2010-es szezonig.

Egyre több versenyző fejezi ki aggodalmát a gumimelegítők betiltása miatt, ugyanis véleményük szerint túlságosan nagy a sebességkülönbség a hideg és az üzemi hőfokon futó slick gumik között, ami komoly veszélyt jelenthet majd a versenyeken a jövő évben.

A csapatok éppen ezért arra szólították fel a szövetséget, hogy halasszák el egy évvel a gumimelegítők betiltását.

Az FIA jelenleg is tárgyalásban áll a Bridgestone-nal, hogy átgondolják, mi lenne a legjobb megoldás.

A japán cégóriás viszont nem osztja a csapatok véleményét, és azzal vádolja a résztvevőket, hogy a biztonsággal takaróznak, ahelyett, hogy a halasztás valós okát fednék fel.

“A Bridgestone tájékoztatta az FIA-t, hogy semmi kétsége afelől, hogy megfelelő specifikációjú termékeket tud készíteni a jövő évre, mind a tapadás, mind a vezethetőség tekintetében, gumimelegítők nélkül” – mondta a japán cég gumifejlesztési igazgatója, Hirohide Hamashima.

A szakember továbbá azt is elmondta, hogy véleménye szerint egyes csapatok azért tartanak a gumimelegítők betiltásától, mert attól félnek, hogy riválisaik előnybe kerülnek azzal, hogy a minimális ajánlott nyomás alatt használják majd a slick gumikat a jövőben.

“Az igazi aggodalmat a gumik minimális nyomása okozza” – mondta Hamashima. “A minimum nyomás miatt aggódnak. Ajánlottunk egy minimális nyomást a csapatoknak, mert azt szeretnénk, hogy a biztonsági szint megmaradjon, azonban néhány csapat kockáztat, és csal. Más csapatok pedig aggódnak emiatt, így meg szeretnék tartani a gumimelegítőket.”

A Bridgestone vezetése azt is elárulta, hogy a jövő hónapban Barcelonában megrendezésre kerülő tesztprogramon döntenek majd arról, milyen specifikációjú abroncsokkal látják el a csapatokat a 2009-es idényben.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
A Bridgestone támogatja a gumimelegítők betiltását
Egy magánrepülőn megejtett beszélgetés alapozta meg Räikkönen visszatérését a Sauberhez
Brawn: Komoly érdeklődői vannak a Williamsnek
A Ferrari nem lesz a topcsapatok között Ausztriában?
A Ferrari pilótái is pályára gurulnak még az idényrajt előtt