A brit miniszterelnök hajlandó segíteni a Forma-1-nek

Alfa Romeo Racing Team, starting grid, grille de depart, ambiance during the 2019 Formula One World Championship, Grand Prix of England from july 11 to 14, in Silverstone, Great Britain - Photo Antonin Vincent / DPPI tyre blankets
Fotó: Alfa Romeo Racing
A legfrissebb sajtóhírek szerint Boris Johnson brit miniszterelnök kész segíteni a Forma-1-et abban, hogy verseny(eke)t rendezzen Silverstone-ban.

Ahogyan arról az F1Világ.hu is beszámolt, a brit kormány jövő hónapban életbe lépő karanténszabályai alól jelen állás szerint a Forma-1 sem kap mentességet, így a versenyrendezés komoly akadályokba ütközik.

A tervek szerint két F1-es futamot is megtartottak volna Silverstone-ban: az egyiket július 26-án, a másikat augusztus 2-án.

A The Times mindazonáltal hétfői cikkében azt írja, még nincs veszve minden, Boris Johnson brit miniszterelnök ugyanis kész segítő kezet nyújtani: úgy tudjuk, Johnson ara kérte a minisztereket, segítsenek abban, hogy az F1-es versenyeket megrendezhessék, erről állítólag múlt héten egyeztetett is a kabinet.

Ha a karanténszabályok alól a Forma-1 nem kap mentességet, az azért jelenthet komoly problémát, mert a száguldó cirkusz tagjainak is 14 napos karanténba kell vonulniuk az évadnyitó ausztriai versenyek után.

Az F1 szóvivője a Motorsport.com című lapnak azt mondta, bíznak abban, hogy sikerül megoldást találni.

„Konstruktívan együttműködünk a kormánnyal a szezon biztonságos újraindításával kapcsolatban” – fogalmazott. „Ezek az egyeztetések folyamatban vannak.”

A silverstone-i versenypálya főnöke, Stuart Pringle hétfőn egy interjúban azt mondta, ők nyitottak arra, hogy a versenyeket későbbi időpontokban rendezzék meg.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS