Friss hírek

A Brit Nagydíjra minden kiderül a McLarennél

Ha nem sikerül jelentős javulást elérnie a Brit Nagydíjig, a McLaren Mercedes kész arra, hogy radikális újításokkal próbálkozzon a 2014-es bajnokság második felében.


Ha nem sikerül jelentős javulást elérnie a Brit Nagydíjig, a McLaren Mercedes kész arra, hogy radikális újításokkal próbálkozzon a 2014-es bajnokság második felében.

A wokingi gárda számára biztatóan indult a szezon, hiszen versenyzői két dobogós eredménnyel ajándékozták meg a rajongókat, azóta azonban a csapat komoly hullámvölgybe keveredett.

Hirdetés
 

A patinás angol istálló sorozatban három versenyen nem tudott pontot szerezni, a vezérkar azonban abban bízik, a tervben lévő fejlesztéseknek hála fordul a kocka a következő versenyeken.

Ha viszont nem, radikális lépésekre lesz szükség.

„Való igaz, hogy eléggé hátulról kezdünk, de nagyon jó fejlesztési rátával rendelkezünk” – mondta Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója.

„Vonalvezetésüket tekintve Monaco és Kanada egy kicsit különleges, szóval a kérdés, hogy milyen gyorsan tudunk felzárkózni, Ausztriára és Silverstone-ra marad.”

„Nem azt mondom, hogy nyerni fogunk Silverstone-ban, de többet fogunk majd tudni felzárkózási képességünkről.”

Amikor az AUTOSPORT munkatársa arról kérdezte, ha nem sikerül feljavulni a Brit Nagydíjra, akkor lemondanak-e az idei szezonról, a szakember így felelt: „Nem hiszem, hogy átállunk majd 2015-re. Most, a szigorúbb szélcsatornára vonatkozó szabályok miatt nem úgy van, mint a régi szép időkben, amikor a hét mind a hét napján, a nap 24 órájában dolgozhattunk.”

„Az viszont lehetséges, hogy húzunk egy vonalat majd, és sokkal radikálisabb koncepciók felé vesszük az irányt ahelyett, hogy átállnánk a 2015-ös autóra – aminek a koncepciója egyébként már remekül működik.”

Boullier hozzátette, a jelenlegi autónak kedvezhetnek majd a kisebb tempójú pályák – mint amilyen a monacói is.

„Monaco nem lehet olyan rossz nekünk. Ennek oka az, hogy az autónk jól kiegyensúlyozott a lassú kanyarokban, és igazán jól vezethető. Szóval Monaco kevésbé fájhat nekünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!