A Cadillac is érdeklődik a Forma-1 iránt - F1VILÁG.HU

A Cadillac is érdeklődik a Forma-1 iránt

HIRDETÉS
Sajtóhírek szerint újabb neves autógyártó érdeklődik a Forma-1-es csatlakozás iránt, miközben a Porsche továbbra sem tett le a királykategóriába való visszatérésről.
illustration FIA and F1 logos during the Formula 1 Pirelli Gran Premio d’Italia 2022, Italian Grand Prix 2022, 16th round of the 2022 FIA Formula One World Championship from September 9 to 11, 2022 on the Autodromo Nazionale di Monza, in Monza, Italy - Photo Antonin Vincent / DPPI F1 Logo FIA logo

2026-ban új motorformula lép életbe a Forma-1-ben, az Audi pedig már hónapokkal ezelőtt jelezte, motorgyártóként csatlakozni fog a királykategóriához. Azóta az is kiderült, a német gyártó a Sauberrel lép majd szövetségre, a svájci istálló így tulajdonképpen gyári csapata lesz majd az Audinak.

A Volkswagen Csoport másik márkája, a Porsche szintén egyeztetéseket folytatott a Forma-1-es csatlakozás kapcsán: sokáig úgy tűnt, a stuttgartiak a Red Bull Racinggel szövetkeznek majd, az együttműködés azonban az utolsó pillanatban meghiúsult. Az Auto Motor und Sport című német lap értesülései szerint viszont a németek továbbra is érdeklődnek az F1 iránt, így van esély arra, hogy a Porsche pár év múlva visszatér a száguldó cirkuszba.

A Forma-1 pedig úgy tűnik, a gyártók szemszögéből igencsak vonzó platformmá vált, jó ideje hallani ugyanis arról, hogy a Hyundai és a Ford is érdeklődik a sorozat iránt. Utóbbi gyártó állítólag a Red Bull-lal egyezkedik, ám inkább csak marketing jellegű együttműködésben gondolkodik.

Az AMuS értesülései szerint viszont most egy újabb gyártó kopogtat az F1 ajtaján, méghozzá a Cadillac! Arra persze semmi garancia nincs, hogy a fent nevezett márkák valóban megérkeznek a Forma-1-be, az mindenesetre már igencsak biztató, hogy egyáltalán elgondolkodnak a királykategóriás szereplésen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!