Friss hírek

A Caterham biztosan óvna a FRIC-rendszer ellen

Sajtóértesülések szerint biztosan óvást nyújt be a FRIC-rendszert használó csapatok ellen a Caterham alakulata a hétvégi Német Nagydíjon.


Sajtóértesülések szerint biztosan óvást nyújt be a FRIC-rendszert használó csapatok ellen a Caterham alakulata a hétvégi Német Nagydíjon.

Ahogy arról az F1Világ.hu is beszámolt, a királykategória csapatainak nem sikerült konszenzusra jutniuk az összekapcsolt felfüggesztésrendszerrel kapcsolatban, melyről a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) az elmúlt hét elején mondta ki, álláspontja szerint használata illegális.

Hirdetés
 

Bár a sportot irányító testület hajlandó lett volna a következő szezon elejéig eltolni a rendszer betiltását, ha a csapatok egyhangúlag beleegyeznek ebbe, információink szerint ez nem történt meg.

Az FIA versenyigazgatója, Charlie Whiting kijelentette, önállóan nem fognak fellépni a rendszert használó csapatok ellen Hockenheimben, az óvás lehetőségét azonban megadják a mezőny tagjainak, így ha valamely csapat tiltakozni szeretne a FRIC-rendszer használata ellen, az FIA jelentést fog tenni a stewardoknak, akik kivizsgálják a vitatott versenyautókat, és döntenek arról, hogy felfüggesztéseik mozgó aerodinamikai elemnek minősülnek-e. Ha igen, módosítaniuk kell versenygépeiken, máskülönben a kizárás lehetőségét kockáztatják.

A McLaren már a hét elején jelezte, nem kívánja használni a trükkös felfüggesztésrendszert, és várhatóan a Mercedes, valamint a Red Bull sem alkalmazza azt – szóbeszédek szerint utóbbi két csapat működteti a leghatékonyabban a szóban forgó eszközt.

Ugyan a Mercedes, a Red Bull, a Ferrari, a Lotus és a Williams belement volna abba, hogy 2015-ig eltolják a rendszer betiltását, lapértesülések szerint a Caterham biztosan tiltakozik majd a FRIC használata ellen Németországban.

„Meglátjuk, hogy lesz-e valakinek bátorsága csütörtökig ahhoz, hogy tiltakozzon a FRIC-rendszer ellen” – nyilatkozta az FIA egyik szóvivője.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Caterham biztosan óvna a FRIC-rendszer ellen
Óriási elismerésben részesült Kevin Magnussen
Hornert nem lepte meg Binotto Ferraritól való távozása
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!