A Caterham biztosan óvna a FRIC-rendszer ellen

Sajtóértesülések szerint biztosan óvást nyújt be a FRIC-rendszert használó csapatok ellen a Caterham alakulata a hétvégi Német Nagydíjon.


Sajtóértesülések szerint biztosan óvást nyújt be a FRIC-rendszert használó csapatok ellen a Caterham alakulata a hétvégi Német Nagydíjon.

Ahogy arról az F1Világ.hu is beszámolt, a királykategória csapatainak nem sikerült konszenzusra jutniuk az összekapcsolt felfüggesztésrendszerrel kapcsolatban, melyről a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) az elmúlt hét elején mondta ki, álláspontja szerint használata illegális.

Bár a sportot irányító testület hajlandó lett volna a következő szezon elejéig eltolni a rendszer betiltását, ha a csapatok egyhangúlag beleegyeznek ebbe, információink szerint ez nem történt meg.

Az FIA versenyigazgatója, Charlie Whiting kijelentette, önállóan nem fognak fellépni a rendszert használó csapatok ellen Hockenheimben, az óvás lehetőségét azonban megadják a mezőny tagjainak, így ha valamely csapat tiltakozni szeretne a FRIC-rendszer használata ellen, az FIA jelentést fog tenni a stewardoknak, akik kivizsgálják a vitatott versenyautókat, és döntenek arról, hogy felfüggesztéseik mozgó aerodinamikai elemnek minősülnek-e. Ha igen, módosítaniuk kell versenygépeiken, máskülönben a kizárás lehetőségét kockáztatják.

A McLaren már a hét elején jelezte, nem kívánja használni a trükkös felfüggesztésrendszert, és várhatóan a Mercedes, valamint a Red Bull sem alkalmazza azt – szóbeszédek szerint utóbbi két csapat működteti a leghatékonyabban a szóban forgó eszközt.

Ugyan a Mercedes, a Red Bull, a Ferrari, a Lotus és a Williams belement volna abba, hogy 2015-ig eltolják a rendszer betiltását, lapértesülések szerint a Caterham biztosan tiltakozik majd a FRIC használata ellen Németországban.

„Meglátjuk, hogy lesz-e valakinek bátorsága csütörtökig ahhoz, hogy tiltakozzon a FRIC-rendszer ellen” – nyilatkozta az FIA egyik szóvivője.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS