Friss hírek

A Chapman család a Group Lotus mögé állt

Colin Chapman családja a maláj sportautó-gyártó, a Group Lotus mögé állt a legendás márka névhasználata körüli vitában, és egyértelműen kijelentette, hogy nem szeretné, ha visszatérne a Team Lotus név az F1-be.Az egykori Lotus alapítója, Colin Chapman családja a maláj sportautó-gyártó, a Group Lotus mögé állt a legendás márka névhasználata körüli vitában, és egyértelműen kijelentette, hogy nem szeretné, ha visszatérne a Team Lotus név a Forma-1-be.

Hirdetés
 

„A 2010-es szezon alatt a Chapman család egyértelműen jelezte a résztvevőknek, hogy azt szeretné, ha a Team Lotus nevet senki nem használná a Forma-1-ben” – állt a Chapman család által kiadott közleményben.

Tony Fernandes az idei évben lépett be a Forma-1-be a Lotus Racing nevű csapatával, amely a Lotus Group és tulajdonosa, a Proton engedélyével használta a nevet, illetve teljes támogatást kapott a Chapman családtól.

A Proton azonban hónapokkal ezelőtt felbontotta a szerződést, és a Lotus Group egy hosszú távú partneri együttműködést kötött a Renault-val, amely a jövő évtől Lotus Renault GP néven vesz majd részt a bajnokságban.

Fernandes időközben megszerezte a Team Lotus név használati jogait David Hunttól – aki egyébként a korábbi világbajnok James Hunt testvére –, és már át is nevezte csapatát, ami szintén Renault motorokat fog használni a jövő évben.

Clive Chapman – aki még a tavalyi évben kölcsönadta édesapja fekete sapkáját Fernanadesnek, hogy azt majd dobja fel, mikor csapata megszerzi első futamgyőzelmét – kijelentette, hogy családja csak addig támogatta a Lotus Racinget, amíg a gárda az autógyártó támogatását élvezte.

„A Chapman családot lenyűgözték a Lotus Racing, mint új csapat sikerei, és értékelte a Team Lotus történelemmel szembeni tiszteletét. Azonban a Lotus név használati joga felbontásra került, így a dolgok megváltoztak” – olvasható a közleményben.

A Chapman család kijelentette, hogy továbbra is teljes mértékben támogatja a Group Lotust, mint a jelenlegi Lotus entitást, amit Colin és Hazel Chapman alkotott meg még évtizedekkel ezelőtt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!