Friss hírek

A Cosworth elégedett motorja megbízhatóságával

A Cosworth elégedetten nyugtázta az idei év első tesztjén látottakat, miután a Williams istálló vadonatúj autójában dolgozó V8-as erőforrás kiválóan vette az akadályokat, és egyetlen apró problémától eltekintve, zökkenőmentesen haladt a munka.

A Cosworth elégedetten nyugtázta az idei év első tesztjén látottakat, miután a Williams istálló vadonatúj autójában dolgozó V8-as erőforrás kiválóan vette az akadályokat, és egyetlen apró problémától eltekintve, zökkenőmentesen haladt a munka.

A brit motorgyártó három év kihagyás után tér vissza a Forma-1-be, ahol az idei szezonban a Williams istállón kívül a sportban bemutatkozó négy új csapatot is ellátja majd egységeivel, miután a tavalyi évben megnyerte az egységes motorok beszállítására kiírt tendert.

A téli tesztek első állomásán azonban csak a grove-i bázisú gárda vett részt Valenciában, így a Cosworth csak egy csapattal tudott információkat gyűjteni motorjáról, ám a kapott eredménnyel abszolút meg volt elégedve.

A CA2010-es kódszámot viselő erőforrással Rubens Barrichello és Nico Hülkenberg több mint 1200 km-t teljesített, és egy kisebb szoftverproblémától eltekintve, minden rendben ment.

“Nagyon fontos volt az e heti tesztprogramunk a Williams istállóval, hiszen először nyílt alkalmunk adatokat gyűjteni az új motorról a pályán, és visszajelzéseket kaptunk a versenyzőktől, ami nagyon hasznos” – mondta Mark Gallagher, a Cosworth f1-es projektjének vezetője.

“Első körben mindenképpen a strapabíróság ellenőrzése volt a fő feladat, és az a tény, hogy Rubens és Nico több mint 1200 km-t teljesített a három nap alatt, azt bizonyítja, hogy az erőforrásunk megbízhatósága hozta az elvárt szintet.”

“Továbbá azt is megnéztük, hogy sikeres volt-e a motor beszerelése, jól működik-e az egység a Williams váltójával, leellenőriztük az összes kapcsolódó rendszert, a nyomás, a hűtés, és a hőmérsékletadatokat.”

“Ezen felül most nyílt először alkalmunk arra, hogy megnézzük, a pályára küldött mérnökeink és szakembereink miként tudnak beépülve együtt dolgozni a Williams dolgozóival, ami minden munkakapcsolatnál egy fontos mérföldkő.”

A Virgin Racing a jövő heti jerezi teszten már csatlakozni fog a többiekhez, miután sikeresen bejáratta vadonatúj, teljes egészében számítógéppel tervezett versenyautóját az elmúlt két napon Silverstone-ban.

“Örömteli volt látni, hogy a Virgin-Cosworth VR-01 bemutatásra került a héten, és az első új csapatunkat üdvözölhetjük a Forma-1-ben” – folytatta. “Egy nagyon szoros munkakapcsolatot alakítottunk ki a Virgin Racinggel az elmúlt hónapokban, és gratulálni szeretnék Nick Wirth-nek, illetve tervezőcsapatának a kemény munka eredményéhez.”

“Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy segítsük és támogassuk őket bemutatkozó évükben a Forma-1-ben. Amikor a jövő héten csatlakoznak a Williamshez Jerezben, már két csapatunk lesz a pályán, ami nagyban felgyorsítja az előkészületi munkálatainkat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!