A Cosworth maradni szeretne a Forma-1-ben

A Cosworth cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint a jövő év végén távoznának a Forma-1-ből, és határozottan jelezte, hogy készen állnak V6-os motorokat szállítani partnereinek.


A Cosworth cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint a jövő év végén távoznának a Forma-1-ből, és határozottan jelezte, hogy készen állnak V6-os motorokat szállítani partnereinek.

Az elmúlt hetekben olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint 2014-ben, az új motorformula érkezésével mindössze három beszállító (Ferrari, Renault, Mercedes-Benz) marad az F1-ben.

Továbbá azt követően, hogy Craig Pollock cége, a PURE a múlt hónapban megerősítette, hogy anyagi problémái miatt bizonytalan időre felfüggeszti fejlesztéseit, így szinte biztosan nem debütál a királykategóriában, egyesek a Cosworth esetleges kiszállíásáról kezdtek el beszélni.

Kim Spearman, a Cosworth F1-es részlegének vezetője azonban az Autosportnak elmondta, hogy hosszú távra terveznek a sportágban.

„Készen állunk motorokat szállítani 2014-ben” – mondta. „Már megkezdődtek a megbeszélések, és azt gondolom, hogy szeptember végére tudni szeretnénk, hogy állunk. Azonban mindenképpen hosszú távra tervezünk, nem szeretnénk évek múlva kiszállni.”

Bár a hírek szerint a második három motorgyártó már teszteli új V6-os egységét, a Cosworth úgy véli, hogy van még elég idejük arra, hogy megkezdjék a felkészülést.

„Általában 10 hónap alatt a nulláról megtervezünk és megépítünk egy motort” – mondta Kim. „Ez pedig azt is jelenti, hogy van még elég időnk. Persze nem lesz egyszerű, bonyolult a motor, de mindenképpen lesz elég időnk, még ha az átlagosnál többre is lesz szükségünk.”

„Nem stresszelünk egyelőre.”

A Cosworth a héten jelentette be, hogy szerződést hosszabbított a Marussia istállóval 2013-ra, és jó úton halad afelé, hogy a HRT-vel is megegyezzen.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!