Friss hírek

A csalódott Alonso elfogadja a vereséget

Elfogadja a vereséget és gratulál Sebastian Vettelnek a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso – a spanyol versenyző a BBC-nek adott nyilatkozatában elmondta, nem a csapat rossz döntése miatt bukta el a trófeát.


Elfogadja a vereséget és gratulál Sebastian Vettelnek a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso – a spanyol versenyző a BBC-nek adott nyilatkozatában elmondta, nem a csapat rossz döntése miatt bukta el a trófeát.

Alonso bajnoki éllovasként érkezett az utolsó futamnak otthont adó Abu Dhabiba, ahol azonban Sebastian Vettel elhódította előle a bajnoki címet.

Hirdetés
 

A spanyol versenyző végül csak a hetedik helyen futott be, miután a verseny nagy részét a remekül taktikázó Vitaly Petrov mögött töltötte.

“A verseny után mindig könnyű látni a legjobb taktikát. Ha nem állunk ki kerékcserére, Webber minden valószínűség szerint megelőz minket. Ha viszont kiállunk, megvédjük magunkat Webberrel szemben, viszont magunk elé engedjük Petrovot és Rosberget, szóval ez egy nagyon nehéz döntés volt” – mondta Alonso a futamot követően.

“Iszonyatosan kemény futamon vagyunk túl. Veszítettem egy pozíciót a rajtnál, majd amikor a biztonsági autó a pályára hajtott, Petrov és Rosberg bement a bokszba… Tapasztaltunk némi problémát a lágy gumikkal, Webber kiállt kerékcserére, aztán megpróbáltunk védekezni vele szemben.”

“Ha az ember erre kényszerül, akkor minden bizonnyal ad valamit a többieknek, amiből előnyt kovácsolhatnak. Szóval választanunk kellett aközött, hogy eleresztjük Vettelt, vagy pedig versenyzünk Petrovval és Rosberggel.”

“Úgy döntöttünk, hogy védekezünk Webberrel szemben, utána viszont nagyon nehéz volt megelőzni Petrovot. A Renault nagyon gyors az egyenesekben, szóval elég kiábrándító versenyt futottam mögötte.”

“De ez egy sport, ilyen az autóverseny. Néha nyersz, néha veszítesz. Gratulálok a Red Bullnak és Sebastiannak, de jövőre újra megpróbáljuk.”

A leintés után Alonso meglehetősen frusztráltnak tűnt, hiszen értetlenkedve mutogatott Petrovnak. A spanyol versenyző ezzel kapcsolatban elmondta, véleménye szerint az orosz versenyző túl agresszíven védte pozícióját a futam során.

“Megpróbáltam elmenni mellette egyszer, ő pedig úgy védekezett, mintha az utolsó verseny utolsó körében mindkét bajnoki címért csatázna, szóval nagyon agresszív volt.”

Alonso elmondta, habár nyilván csalódott, nem felejti el, hogy fantasztikus szezon áll a háta mögött, és meggyőződése, hogy jövőre is harcban lehetnek a bajnoki címért.

“Összességében nagyon jó szezonunk volt. Számomra különösen, hiszen két éven át azért küzdöttem, hogy egyáltalán a Q3-ba jussak az időmérőn. Tehát jó volt ismét a győzelmekért harcolni, no meg persze a bajnoki címért egészen az utolsó versenyig.”

“Futamgyőzelmek tekintetében olyan nagy neveket előztem meg, mint Niki Lauda vagy Juan-Manuel Fangio.”

“Szerintem ez csodálatos és meggyőződésem, hogy ezzel a csapattal a jövőven további bajnoki címekért szállhatunk harcba. Szóval nagyon boldog vagyok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!