Friss hírek

A csalódott Sainz a gumikopásra panaszkodott

Alulmúlta saját elvárásait a Ferrari Forma-1-es istállója a Belga Nagydíjon, ahol a pole-pozícióból rajtoló Carlos Sainz csak a harmadik helyen ért célba, miután mindkét Red Bull maga mögé utasította őt.

Keserű szájízzel távozhat a Ferrari Forma-1-es csapata a belgiumi Spa-Francorchamps versenypályáról, ahol minden igyekezetük ellenére csak egy harmadik helyet sikerült megszerezniük Carlos Sainz révén. A pole-pozícióból rajtoló pilótának a normál és a néhány körrel később történő biztonsági autós újraindítást is sikerült kivédekeznie Sergio Perezzel szemben, ám a 44 körös versenytáv alatt kidomborodott a Ferrari technikai hátránya a Red Bullhoz képest. A spanyol pilótát később nemcsak Perez, hanem a tizennegyedik helyről rajtoló Max Verstappen is maga mögé utasította, így állhatott fel Sainz a dobogó alsó fokára. Legnagyobb problémájaként a vártnál nagyobb gumikopást nevezte meg.

„Sajnos nehezebb volt, mint vártuk. Jó volt a rajt és az újraindítás is, de a biztonsági autót követően nem volt meg a megfelelő tempó. A gumik nagyon túlmelegedtek, sokat csúszkáltam, szóval a csomagunk most valamiért nem volt megfelelő. Végül így is a dobogón végeztünk, amit elfogadunk” – fogalmazott csalódottan.

Hirdetés
 

A futam záró szakaszában a küszködő Sainz autóját még az a George Russell is utolérte, aki szombaton, az időmérő edzésen 1,3 másodpercet kapott a spanyol pilótától. Sainz ezzel kapcsolatban is azt hangsúlyozta ki, a Red Bull mekkora fölényben uralta az egész hétvégét.

„Az első két köröm erős volt, de aztán erős kopásnak indultak az abroncsaim. A Red Bull ma egy külön ligában játszott. Ki kell derítenünk, ez hogyan történhetett, mindenesetre ma nem voltunk elég versenyképesek” – tette hozzá.

A következő két futamhétvégére előre tekintve Sainz elárulta, a soron következő Holland Nagydíj helyszíne jobban kedvezhet számukra, az azt követő Olasz Nagydíjon azonban ismét a Red Bull lehet előnyben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A csalódott Sainz a gumikopásra panaszkodott
Szabályt szeghetett a Red Bull, súlyos büntetést követel a Ferrari és a Mercedes
Ricciardo csak az F1-re fókuszál, „reális opció”, hogy tartalékos lesz jövőre
Albon nemigen hitt a gyors visszatérésben, de úgy érzi, készen áll

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!