Friss hírek

A csapatfőnök elárulta, mitől volt erősebb a McLaren Dzsiddában

A szezonnyitó Bahreini Nagydíjon még esélytelen volt a pontszerzésre a McLaren Forma-1-es csapata, a múlt hétvégi, szaúdi versenyen viszont már jóval versenyképesebb tempóra volt képes Lando Norris és Daniel Ricciardo. Az istállót irányító Andreas Seidl elárulta, mi állhat ennek hátterében.

Lando Norris a 11. helyről rajtolva a 7. helyen ért célba Dzsiddában, ezzel megszerezte a McLaren idei első pontjait a Forma-1-ben. Csapattársa, Daniel Ricciardo szintén jó eséllyel pályázott a pontszerzésre, ő azonban egy technikai probléma miatt kénytelen volt feladni a versenyt.

A bahreini küszködés után a McLarennél természetesen örülnek a jobb teljesítménynek, Andreas Seidl, az istálló csapatfőnöke ugyanakkor azt mondja, még nagyon messze vannak attól, ahol lenni szeretnének.

Hirdetés
 

„Nyilvánvalóan örömmel látom, hogy sikerült előre lépnünk egyet az előző versenyhétvégéhez képest. Ugyanakkor viszont az is egyértelmű, hogy nem tartunk ott, ahol lenni szeretnénk. Viszont azt gondolom, hogy miután elfogadtuk a helyzetünket, amit Bahreinben láttunk, fontos, hogy folyamatosan előrébb jussunk” – mondta a szakember.

Seidl úgy látja, két oka van annak, hogy Dzsiddában a McLaren versenyképesebb volt: az egyik, hogy értékes leckéket tanultak meg a fékekkel való küszködés okán.

„Rengeteget tanultunk a bahreini versenyhétvégén, és miután kihívásokkal teli tesztünk volt, hiszen rengeteg körről lecsúsztunk, véleményem szerint egyszerűen alkalmazni tudtuk a tanultakat erre a hétvégére, ami hozzásegített bennünket ahhoz, hogy sokkal simább versenyhétvégénk legyen.”

„Sokkal kevesebb „tűzoltásra” volt szükség, ami szerintem hozzájárult a jobb eredményhez.

A csapatfőnök szerint a másik ok, hogy a szaúdi pálya egész egyszerűen jobban feküdt a McLaren MCL36-os versenyautójának, mint a bahreini aszfaltcsík.

„Ugyanolyan volt az autónk, mint Bahreinben. Azt gondolom, ez a pálya egyszerűen jobban feküdt az autónknak és a jelenlegi csomagunknak, és ezek a tényezők együttesen lehetővé tették, hogy előre lépjünk, és remélhetőleg újra lehetőségünk lesz pontokért harcolni.”

Seidl hozzátette, a dzsiddai szereplés a csapattagoknak is motivációt jelentett.A szezonnyitó Bahreini Nagydíjon még esélytelen volt a pontszerzésre a McLaren Forma-1-es csapata, a múlt hétvégi, szaúdi versenyen viszont már jóval versenyképesebb tempóra volt képes Lando Norris és Daniel Ricciardo. Az istállót irányító Andreas Seidl elárulta, mi állhat ennek hátterében.

„Fontos a csapatmorál szempontjából, jó látni, hogy már most jobb hétvégénk volt itt, és ez motiválja az otthon lévő csapatot is, hogy keményen nyomják, és még több teljesítményt sajtoljanak ki az autóból.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!