A csapatfőnök figyelmeztet: Mozgalmas hétvégéje lesz a Ferrarinak Imolában! - F1VILÁG.HU

A csapatfőnök figyelmeztet: Mozgalmas hétvégéje lesz a Ferrarinak Imolában!

HIRDETÉS
Fred Vasseur csapatfőnök szerint igencsak mozgalmas hétvége vár a Ferrarira az Emilia-Romagna Nagydíjon, hiszen a rengeteg újítás kiértékelése mellett nem feledkezhetnek meg arról, hogy nagyon szoros ellenfelek ellen kell küzdeniük a pályán.
VASSEUR Frédéric (fra), Team Principal & General Manager of the Scuderia Ferrari, portrait during the Formula 1 Gulf Air Bahrain Grand Prix 2024, 1st round of the 2024 FIA Formula One World Championship from February 29 to March 2, 2024 on the Bahrain International Circuit, in Sakhir, Bahrain - Photo Florent Gooden / DPPI

Ahogyan arról az F1Világ is beszámolt, a Ferrari hétvégén, Imolában veti be idei első fejlesztési csomagját. Lapunk úgy értesült, az SF-24-es aerodinamikai koncepciója jelentősen átalakul majd a következő hétvégén, a Ferrarinál pedig abban bíznak, az újításoknak köszönhetően sikerül közelebb kerülniük a Red Bullhoz.

„Több, az otthonunktól távol eső versenyt követően ezen a hétvégén kezdetét veszi a bajnokság európai szakasza” — mondta Fred Vasseur csapatfőnök. „A következő versenyt Imolában tartják, amely a legközelebb eső pálya a maranellói központunkhoz, és alapítónkról van elnevezve.”

„Visszatérünk a szokásos formátumhoz három szabadedzéssel, ezért úgy döntöttünk, hogy itt vezetjük be az SF-24 első fejlesztési csomagját. Ez egy nagyon sűrű hétvégét jelent majd, hiszen ki kell értékelnünk az összes új alkatrészt, miközben a szokásos programot is végig kell csináljuk a kvalifikációra és a versenyre való felkészülés során.”

„Ahogy mindig, most is szoros küzdelemre számíthatunk a versenytársainkkal, ami azt jelenti, hogy az autó beállításainak finomhangolása ugyanolyan fontos lehet, mint az új fejlesztések által hozott előnyök.”

A Forma-1 mezőnye tavaly az áradások miatt nem versenyezhetett Imolában, a Ferrarinál pedig azt remélik, idén sikerül jó eredménnyel megörvendeztetniük az olasz rajongókat.

„Miután a tavalyi imolai versenyt törölni kellett, örömmel térünk vissza, hogy szurkolóink előtt versenyezhessünk, akik biztosan megtöltik majd a lelátókat. Bízunk benne, hogy a tempónk megfelelő lesz, és az élmezőnyben harcolhatunk, így reméljük, hogy jó teljesítménnyel tudunk előrukkolni a tifosi előtt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!