Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

A csapatfőnök köszönetet mondott Pereznek

Otmar Szafnauer, a Racing Point csapatfőnöke közleményben mondott köszönetet az együtt töltött évekért Sergio Pereznek, miután a mexikói hivatalosan is bejelentette, távozik az istállótól a 2020-as F1-es szezon végén.

Habár a csapatfőnök, Otmar Szafnauer a napokban még úgy nyilatkozott, megvan a két versenyzőjük a következő szezonra, és nem állt szándékukban leszerződtetni Sebastian Vettelt, szerda este Sergio Perez Twitteren jelentette be, hogy év végén távozik az istállótól. 

Ezt követően nem sokkal a csapat is hivatalos közleményt adott ki Perez távozásáról, arról egyelőre azonban nem adtak hírt, hogy Sebastian Vettel veszi-e át a mexikói helyét az istállónál.

„A Racing Pointnál mindenki nevében szeretnénk megköszönni Sergiónak a kemény munkáját és elkötelezettségét az évek során, és sok sikert kívánunk neki a jövőben” – áll a csapat közleményében. 

Szafnauer is köszönetet mondott Pereznek az együtt töltött 7 szezonért, azonban hozzátette, bízik benne, hogy az idei évben még sok közös siker és boldog pillanat vár rájuk. 

Checo a silverstone-i család része 7 éve, és ez idő alatt a mezőny egyik legteljesebb versenyzőjévé vált. Szombatonként és vasárnaponként borzasztóan gyors, szívós pilótaként alapozta meg a hírnevét, és fantasztikus pillanatokat élhettünk át együtt” – nyilatkozta Szafnauer. 

„Ha valaha ott volt a lehetőség a dobogóra, akkor Checo készen állt, hogy ott legyen, és az az 5 dobogó a csapat történetének legjobb napjait mutatja” – emlékezett vissza a közös sikerekre a szakember. 

„Az autón kívül Checo egy igazi karakter, jó barát, és öröm volt vele együtt dolgozni ilyen sokáig. Habár év végén elköszönünk egymásról, még van 9 versenyünk, és rengeteg lehetőség, hogy Checo még több különleges emléket szerezzen ezzel a csapattal.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!