A csapatok az FIA-ra és az F1-re bízzák a versenynaptár újraírását - F1VILÁG.HU

A csapatok az FIA-ra és az F1-re bízzák a versenynaptár újraírását

HIRDETÉS
Az FIA és a Forma-1 szabad kezet kap a versenynaptár újraírásával kapcsolatban – ebben egyeztek meg a csapatokkal annak érdekében, hogy a lehető leggördülékenyebben tudják módosítani a naptárat, ha jobbra fordul a világhelyzet.
Italian Grand Prix, Start, Monza, 2019

A sportszabályzat értelmében a versenynaptárt az adott év január 1-je előtt kell kiadnia a Forma-1-nek, azonban a jelenlegi koronavírus-járvány miatt már hét versenyt elhalasztottak. A csapatok, az F1 és az FIA csütörtökön megegyeztek arról, hogy az idei évben az előbbi felekre bízzák a versenyek átütemezését, és az istállók alkalmazkodni fognak a változtatásokhoz.

„Ez a kivételes időszak alatt, azt követően, hogy néhány versenyt elhalasztottunk, és hogy a Motorsport Világtanács egyhangú döntést hozott a nyári szünet március-áprilisra történő mozgatásáról, az FIA-val megvitattuk, hogy ha a koronavírus-helyzet javul, extra rugalmasságra lesz szükségünk, hogy elfogadjuk az újraütemezett szezont” – nyilatkozta Chase Carey, a Forma-1 vezérigazgatója. 

„A találkozón teljes mértékben támogatták a terveket, hogy újraütemezzünk annyi versenyt, amennyit csak tudunk – amennyiben ez biztonságban megtehető A Forma-1 és az FIA dolgozni fog egy felülvizsgált 2020-as naptáron, meg fogja beszélni a csapatokkal, de megegyeztünk arról, hogy nem lesz szükség a szokásos, hivatalos jóváhagyásukra.” 

Carey hozzátette, így könnyebb dolguk lesz a későbbiekben, hiszen hosszas egyeztetéseket kell folytatniuk a versenyek szervezőivel is – ha még a csapatok is bekapcsolódnának ebbe a folyamatba, az jelentősen megnehezítené a helyzetet. 

„Ez megadja számunkra a szükséges rugalmasságot, hogy megegyezzünk az ütemezésről a futamok promótereivel, és hogy a megfelelő pillanatban készen álljunk a versenyzésre” – mondta. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!