Friss hírek

A csapatok már várják a Mosley-féle találkozót

Frank Williams úgy gondolja, hogy a Forma-1-es csapatok vezetői teljesen másképp állnak Max Mosley-hoz, mint legutóbbi versenylátogatása óta, mikor lemondták előre megbeszélt találkozójukat az FIA elnökével.

Frank Williams úgy gondolja, hogy a Forma-1-es csapatok vezetői teljesen másképp állnak Max Mosley-hoz, mint legutóbbi versenylátogatása óta, mikor lemondták előre megbeszélt találkozójukat az FIA elnökével.

Mosley először látogat el Forma-1-es versenyre azóta, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség bizalmat szavazott neki júniusban, miután kiszivárogtak bizonyos részletek magánéletéről.

Bár a motorgyártó nagyvállalatok lemondták a költségcsökkentés érdekében összehívott találkozójukat Monacóban, hogy ne kelljen találkozniuk Mosley-val, Williams elmondta, most mindenki teljesen másképp kezeli az ügyet.

Hirdetés
 

“Ami alapjaiban megváltozott – eltekintve Max viselkedésétől és az FIA-nál megerősített pozíciójától – hogy a legtöbb csapat felismerte, rengeteg pénzt tudnak megspórolni” – mondta Williams.

“Mindenki azt szeretné, ha a lehető legésszerűbb módon, minél előbb csökkentenénk a költségeket a Forma-1-ben, és mindezt úgy, hogy azzal senki ne kerüljön hátrányba a másikkal szemben. Ez az, amiért Max harcol, és a legtöbb ember ezen az állásponton van.”

Williams abban is teljesen biztos, hogy Max habozás nélkül elő fog rukkolni saját ötleteivel, és meg is valósítja majd azokat, ha a csapatok nem tesznek javaslatot a költségcsökkentés ügyében.

“Meg fogja tenni, és ezzel még erősebbnek fogja érezni magát” – magyarázta a szakember. “Tudom, hogy az a terve, hogy letegye névjegyét, mielőtt még lemondana tisztségéről, mert minden erejével azon van, hogy érezhetően csökkenjenek a költségek. A legtöbb csapat tudja, hogy a kiadások mértéke nem fenntartható.”

Arra a kérdésre, hogy meglátása szerint a csapatok előállnak-e egy saját javaslattal a Mosley által megszabott októberi határidőig, Williams a következőket felelte: “A FOTA, az új csapatszövetség, melyet a Ferrari vezet, kiváló munkát végez, hogy minden meglegyen.”

“Még korán van, de szerintem valami ki fog sülni belőle. Annyi történt már, hogy a Technikai Munkacsoportunk (TWG) megbízást kapott a csapatoktól, hogy készítsen néhány javaslatot Max-nak” – tette hozzá a csapatvezető.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!