A csapatok nem tartanak a diffúzor botránytól - F1VILÁG.HU

A csapatok nem tartanak a diffúzor botránytól

HIRDETÉS

Bár a Ferrari aggodalmát fejezte ki a diffúzorok miatt, a koncepció kitalálói, a Williams technikai igazgatója, Sam Michael és a Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn egyáltalán nem tartanak attól, hogy botrányba fulladna a szezon eleje.

Bár a Ferrari aggodalmát fejezte ki a diffúzorok miatt, a koncepció kitalálói, a Williams technikai igazgatója, Sam Michael és a Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn egyáltalán nem tartanak attól, hogy botrányba fulladna a szezon eleje.

A tavalyi szezon első néhány versenyeit teljesen beárnyékolta a diffúzorok körül kialakult botrány, és pontosan ennek a megismétlődését szeretnék elkerülni a csapatok az idei évben.

A Ferrari vezetése azonban új versenygépe bemutatója után elmondta, hogy komolyan aggódik a diffúzorok miatt, ugyanis attól tart, hogy egyes riválisaik ismét másképp értelmezik a szabályokat, és a legalitás határait súroló, ám azt nem átlépő megoldásokkal rukkolnak elő.

Brawn azonban nem tulajdonít különösebb jelentőséget egykori csapata félelmének, szerinte amúgy is félreértette a média az olaszok kijelentését, mert az FIA technikai delegátusának vezetője, Charlie Whititng a tavalyi év végén egyértelműen kijelentette, hogy mi szabályos és mi nem.

“Volt néhány valóban nagyon érdekes kérés Charlie Whiting felé néhány hónappal ezelőtt” – magyarázta a szakember. “Azt gondolom, hogy Chalie abszolút világos volt abban, hogy mi elfogadható, így szerintem a Ferrari ezekre a kérésekre célzott, mert némelyikük igen extrém volt, de azóta lecsitultak a kedélyek.”

Michael sem hiszi, hogy bármiféle probléma lenne a diffúzorokkal, mert véleménye szerint a szabályok teljesen világosak, azokat csak egyféleképpen lehet értelmezni.

“Meg lennék lepve, ha botrány törne ki az idei évben, mert egyértelműek a szabályok” – mondta. “Mikor a szabályértelmezésről egyszer megszületik a döntés, csak a csapatokon múlik, hogy milyen megoldásokkal rukkolnak elő.”

“Biztos vagyok abban, hogy a szabályok másféleképpen történő értelmezése miatt nem fogunk más és más megoldásokkal találkozni. Az eddigi új autókon sem láthatunk semmi olyat, ami első ránézésre szabálytalan lenne. A tavalyi évben számos extrém értelmezés volt, de ez már a múlté.”

Brawn azonban egyvalamire még nagyon kíváncsi, méghozzá az Adrian Newey áltel tervezett Red Bull RB6-ra, aminek elődjéből sokan merítettek ötleteket idei versenygépük tervezése és fejlesztése során, ami szabad szemmel is jól látható.

“Még nem láttuk az összes új autót. A jövő héten érkezik a Red Bull, és Adrian általában igen okos megoldásokkal szokott előállni. Semmi konkrétumot nem tudok, de majd meglátjuk” – tette hozzá a csapatfőnök.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!