A csapatok nem tudtak megegyezni FRIC-ügyben

Az AUTOSPORT című angol szaklap értesülései szerint nem jutottak konszenzusra az összekapcsolt felfüggesztésrendszer betiltásának elhalasztásával kapcsolatban a Forma-1 csapatai.


Az AUTOSPORT című angol szaklap értesülései szerint nem jutottak konszenzusra az összekapcsolt felfüggesztésrendszer betiltásának elhalasztásával kapcsolatban a Forma-1 csapatai.

Ez pedig azt jelenti, hogy a hétvégi Német Nagydíjon bármely csapat tiltakozhat azon riválisai ellen, melyek használják az úgynevezett FRIC-rendszert, melyről a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a múlt hét elején mondta ki azt, álláspontja szerint illegális.

A sportot irányító testület hajlandó lett volna a következő szezon elejéig elhalasztani annak betiltását, ha a csapatok egyezségre jutnak, ez azonban az AUTOSPORT szerint nem történt meg.

Bár a csapatok többsége belement volna ebbe a megállapodásba, a Forma-1 kisebb alakulatai jóval elutasítóbbak voltak.

Az FIA szóvivője kedden megerősítette, nem számítanak arra, hogy konszenzusra jutnak a csapatok, így minden csapatnak önállóan kell eldöntenie, hogy használja-e a FRIC-rendszert. Ha lesz olyan alakulat, mely nem szereli ki autójából, riválisai óvást nyújthatnak be ellene.

Az élcsapatok közül a McLaren hétfőn elsőként jelentette be, hogy hétvégén, Hockenheimben már nem használja az összekapcsolt első-hátsó felfüggesztésrendszert.

Az FIA korábban jelezte, önállóan nem fog jelentést tenni a stewardoknak a rendszert használó csapatok ellen, ha azonban a rivális csapatok így tesznek, a versenybírók kénytelenek lesznek eljárni az ügyben.

Ha a koncepciót illegálisnak minősítik, az azt használó csapatok kénytelenek lesznek eltávolítani autóikról, ha viszont a stewardok nem értenek egyet Charlie Whitingékkal, és nem minősítik mozgó aerodinamikai elemnek a felfüggesztést, minden csapat szabadon használhatja azt.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései