Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

A csapatok növelni akarják a bokszutcai biztonságot

Szigorúbb biztonsági intézkedéseket sürgetnek a Forma-1 csapatai azt követően, hogy a múlt hétvégi Német Nagydíjon az egyik kameramant eltalálta Mark Webber elszabadult jobb hátsó kereke.


Szigorúbb biztonsági intézkedéseket sürgetnek a Forma-1 csapatai azt követően, hogy a múlt hétvégi Német Nagydíjon az egyik kameramant eltalálta Mark Webber elszabadult jobb hátsó kereke.

Paul Allen – aki a Formula One Management alkalmazottjaként tevékenykedett a nürburgringi bokszutcában – borda- és kulcscsonttörést, valamint agyrázkódást szenvedett, miután a Red Bull Racing szerelői nem tudták megfelelően rögzíteni Mark Webber versenyautójának egyik kereket a bokszkiállás során.

Az incidens rávilágított az állandóan jelenlévő veszélyre a bokszutcában, a Forma-1 szereplői pedig azt szeretnék, ha az FIA megpróbálna javítani a biztonságon a jövőben.

2014-től kezdődően minden bokszutcai szerelőnek kötelező lesz fejvédőt használni, egyesek azonban úgy vélik, ezt a szabályt ki kellene terjeszteni mindenkire, aki a bokszban tevékenykedik a versenyek alatt.

Ross Brawn, a Mercedes csapatfőnöke a hétvégi incidenssel kapcsolatban elmondta: „A mi szerelőink szerencsére látták, hogy jön a kerék, a kameraman viszont sajnos nem.”

„A szerelőknek sikerült elcsúszni az útjából, de elég csúnya incidens volt.”

Amikor Brawnt arról faggatták, véleménye szerint kötelezővé kellene-e tenni a sisak viselését mindenki számára, így felelt: „A látottak alapján azt gondolom, igen.”

„A bokszban mindenkinek sisakot kellene viselnie. Minden bizonnyal felül kell vizsgálni ezt a dolgot.”

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner egyetért Brawnnal, véleménye szerint is javítani kellene a bokszutcai biztonságon.

„Ezekben az autókban rengeteg energia van, és ez egy időszerű emlékeztető arra, hogy a dolgok bizony rosszul is elsülhetnek” – mondta.

„A szerelőknek biztonsági felszerelést és sisakot kell viselniük, és talán itt az ideje annak, hogy a többi személyre is kiterjesszék mindezt.”

„Az operatőr srácok nagyon közel vannak az akciókhoz. Nagyszerű felvételeket készítenek, de ettől még ez egy veszélyes környezet.”

„Szóval talán szükségük volna valamiféle biztonsági felszerelésre, hiszen főleg a fejsérülések lehetnek különösen csúnyák. Ez mindenképp olyasvalami, amire oda kell figyelni.”

A Németországban megsérült kameraman, Paul Allan legalább keddig kórházban marad megfigyelésre.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS